ДРУШТВО

ARANĐELOVČANIN UHVAĆEN U ŠVERCU – Mercedes pun cigareta

Прочитај ми чланак
БЕОГРАД: Царина и полиција заплениле су пре неколико дана на излазу граничног прелаза Батровци више од 35.000 цигарета којима су биле испуњене скоро све шупљине једног “мерцедеса”.

 

Фото: freeimages

Прекршај је откривен око 6 часова ујутру, када се 33-годишњи возач “мерцедес бенца” из Аранђеловца у друштву сувозача пријавио за пасошку контролу.

Том приликом, на основу анализе ризика, полицајац је аутомобил издвојио за детаљну контролу, за коју је била неопходна асистенција цариника.

Када је аутомобил готово у потпуности био размонтиран на делове, видело се да су паклице цигарета испуњавале фабричке шупљине са леве и десне стране гепека, било их је и испод задњег браника, као и у предњим блатобранима, праговима са обе стране аутомобила, али и у наслонима седишта и поду.

Укупно је откривено готово 1.800 сакривених паклица цигарета са српским акцизним маркицама чија је вредност процењена на приближно 700.000 динара.

Највише је било “марлбора” – више од 1.000 кутија, затим нешто мање од 500 паклица “винстона” и 120 кутија “давидофа”.

Возач “мерцедеса” је признао да су цигарете његове, а како њихова вредност превазилази 1/3 вредности возила и аутомобил је привремено задржан.

Back to top button