ПОЛИТИКА

Двери и СНП “Наши” прецртали таблу на којој фали 3 хектара парка

Прочитај ми чланак

Српски покрет Двери ОО Аранђеловац и СНП “Наши ОО Аранђеловац одржали су заједничку конференцију за штампу, а поводом постављања табли на којима фали три хекатара земљишта градског парка.

По раскиду приватизације хотела Старо здање и Шумадија због које је и скинута заштита над поменута три хектара земље, председник општине Бојан Радовић није тражио да се земљиште врати у целовитост парка, већ је оставио да централни део парка буде изузет из целовитости.

Пошто више нема инвеститора, није имало ни потребе за изузећем земљишта из целовитости, које је и док је био присутан инвеститот било проблематично, и које је изазвало протесте грађана и сакупљање петиције за враћање земљишта под заштиту државе.

Поводом овог скандала јавности се обратила Надежда Прековић, потпредседник ОО Двери из Аранђеловца, и председник СНП “Наши” Иван Ивановић.

Надежда Прековић затражила је од општинских власти да што пре реше проблем и врате три хектара земљишта у целовитост парка, упозоравајући да чак ни гласачи СНС-а нсу гласали нити подржавају да парк остане без три хектара централног дела парка.

Иван Ивановић подесетио је председника општине Бојана Радовића колики је парк заиста, и то му је и написао фломастером на постојећој табли, замоливши га да што пре спорне табле замени, или ће грађани то урадити сами.

Back to top button