ПОЛИТИКА

(ВИДЕО) ДВЕРИ И НАШИ ПОЗВАЛИ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА – Бојан Радовић дао за ВИДЕО НАДЗОР 22.000.000 динара!

Прочитај ми чланак

Двери и СНП “Наши” одржали су данас конференцију за штампу на којој су грађани упознати како је општина Аранђеловац склопила уговор са фирмом “„Macchina Security“ за набавку видео надзора на територији општине Аранђеловац, и за то потрошила 22.595.158,80 милиона динара. На овај тендер јавила се само једна фирма са којом је закључен уговор, а набавка превазилази за више пута вредност опреме која је купљена. Због свега наведеног затражено је да јавни тужилац испита читав случај, и да ли се ово дешава и по другим општинама где је на власти СНС, као и да ли се иста фирма свуда пријављује на тендере за видео надзор, и да ли она увек добија уговоре.

Миодраг Прековић из Двери скренуо је пажњу да је за развој пољопривреде издвојено 26.000.000 динара, што је тек нешто мало више од вредности коју општина издваја за “видео надзор”, док је за развој туризма у Аранђеловцу издвојено срамних 11.300.000 динара, што је чак дупло мање новца од издвајања за “видео надзор”.

Председнику општине Бојану Радовићу је затражено да да одговор што је издвојен толики новац и да објасни јавности о чему се ради, а од јавног тужиоца је затражено да испита читав случај и да ли се ради о прању новца.


Ар Инфо

Back to top button