ПОЛИТИКА

ПОНОВО ПОЗИВАМО ИСТРАЖНЕ ОРГАНЕ – Испитајте како је општина уплатила зету Милосава Милојевића 150 000 евра

Прочитај ми чланак

Aранђеловац – РТВ Шумадија коју је основала општина Аранђеловац као Јавно предузеће за информисање,  2015. године у августу продата је извесном Саши Јанковићу из Аранђеловца за 34 000 евра, на намештеном тендеру.

Имовина РТВ Шумадија је била већа и до више десетина пута, а лице које је купило РТВ Шумадију у реалности био је Милосав Милојевић, народни посланик СНС-а и председник општинског одбора у Аранђеловцу.

Саша Јанковић који је купио телевизију у јавности,  одмах се повлачи у илегалу, нити га је ко икада видео да је ушао у РТВ Шумадију,  а прави власник РТВ Шумадија постаје Владимир Аврамовић који је ни мање ни више него зет Милосава Милојевића.

 

 

То је потврдио и сајт АПР на којем стоји да је Владимир Аврамовић законски заступник, а да је купац Саша Јанковић постао „сувласник“.

И поред тога што је РТВ Шумадија приватизована, општинска власт на челу са СНС наставља да издваја идентична средства као и када је била јавно предузеће општине Аранђеловац, тако да укључујући и 2015. годину из општинског буџета РТВ Шумадија је узела 16 000 000 (шеснаест милиона динара).

На тај начин Милосав Милојевић је сопственој фирми, односно свом зету уплаћивао новац, а општина Аранђеловац је оштећена за око 150 000 евра.

На локалним изборима у Аранђеловцу који су били у марту 2018. године, на РТВ Шумадији није гостовао нико осим СНС-а и пар пута СПС-а, а оно што је најгоре од свега, РТВ Шумадија је без икакве дозволе почела да емитује програм у етру на месец дана, како би својим програмом покрили и околна села, а по завршетку избора сигнал је поново нестао из етра.

Грађани Аранђеловца својим новцем финансирају приватну напредњачку телевизију, и за сада због тога још нико није одговарао.

Ар Инфо

Back to top button