ОГЛАСИПОЛИТИКА

ЕВО ЗАШТО НЕМА АЗИЛА – ФИРМА ЗОРАНА БАБИЋА АВЕНИЈА МБ ДОБИЈАЛА ПО 13 000 ЕВРА ЗА ХВАТАЊЕ ПАСА!

Прочитај ми чланак

Општинска власт у Аранђеловцу умешана је у скандал око хватања паса луталица, који потреса Србију.

Фирма Авенија МБ која је до скоро имала уговор са ЈКП Букуља није регистрована за хватање паса већ захваљујући политичким везама са Зораном Бабићем из СНС, ова фирма добија тендере широм Србије. По уговору ова фирма добија 13 892 евра, за “хумано хватање и збрињавање паса луталица”.

Међутим проблем је  у томе што Авенија МБ није регистрована да обавља ову делатност, тако да је откривено да пси нису уопште одвезени у прихватилиште, већ су пуштани након сто километара од Аранђеловца, а није ни реткост да су пси тешко повређивани, чак и убијани.

Општинским инспекторима то  није сметало да уредно потписују записнике о ”враћању” паса који су стерилисани,вакцинисани и чиповани на општину Аранђеловац,  чиме је омогућено АвенијиМБ стицање против правне имовинске добити.

Општинска инспекторка потписала је записник у којем тврди да су пси који су одведени из града враћени 21.07.2016. међутим,  11.07.2016.  била је инспекција у Авенијином прихватилишту и тамо није затекла псе из Аранђеловца.

Јасно су набројани пси из неколико општина те да су како општински инспектор тврди пси враћени 21.-ог онда би морали да буду затечени у контроли 11-ог.

У записнику Републичког ветеринарског инспектора Данијеле Шапоњић од 11.07.2016. године бр. 275-323-1089/16-05 у коме експлицитно набраја колико паса затиче у прихватилишту Авеније МБ у тренутку контроле И ИЗ КОЈИХ СУ ОПШТИНА. Набројани су Деспотовац, Свилајнац, Сврљиг, Кладово, Ивањица, Лапово, Параћин и Врњачка Бања. Нигде се не помињу пси из Аранђеловца. Па постављам питање како је могуће да пси који су ухваћени на територији општине Аранђеловац дана 04.04.2016. године и дана 05.04.2016. године, а према записницима о враћању наводно враћени дана 21.07.2016. године, нису затечени у прихватилишту дана 11.07.2016. године (прилог записници о враћању).

 

Одакле су враћени онда???

Због свега наведеног, поднета је и кривична пријава против појединих лица из општине Аранђеловац која су у све то умешани.

Портал Ар Инфо позива Бојана Радовића да објасни грађанима и ову аферу у коју је умешан, као и колико је пара из буџета општине Аранђеловац уплаћено фирми за коју се тврди да има везе са Зораном Бабићем.

Ар Инфо

 

Back to top button