ПОЛИТИКА

ВЕЛИКЕ СМЕНЕ У СНС АРАНЂЕЛОВАЦ – Познати доктор постаје председник општинског одбора!

Прочитај ми чланак

По сазнањима портала Ар Инфо општински одбор СНС-а претрпеће велике промене у наредном периоду. На тапету се нашао народни посланик Милосав Милојевић који је и председник општинског одбора, и који ће већ у наредних месец два бити смењен са функције коју обавља. Како је сазнао портал Ар Инфо њега ће на овој функцији наследити познати аранђеловачки доктор.

О томе да ће бити великих промена у читавој странци сведоче и из врха СНС-а.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић најављује да ће до краја маја неки чланови странке и функционери који нису добро радили бити искључени из странке или смењени са позиције на којој се налазе.

* Најављено је да ће у СНС бити спроведена анализа рада чланова странке. Кад ће то бити и ко ће све проћи “рендген”?

– У последња три месеца имали смо изборе у 10 општина и градова, сасвим довољно да кроз темељну анализу сагледамо колики је допринос свакога од нас резултату који смо постигли. Он јесте добар и потврда је добре политике коју водимо, али уљуљкивања не сме да буде. Мора да постоји темељна анализа рада јер нису сви поднели исти терет током кампање. Сагледаћемо и учинак наших локалних функционера и у општинама где нису били избори. Уколико грађани нису задовољни њиховим залагањем, ако нема резултата, мораћемо тим појединцима да се захвалимо и направимо промене. Очекујем да посао завршимо до краја маја.

* Ко ће контролисати чланове? Какве последице могу претрпети?

– Извршни одбор странке спровешће контролу. Последице су предвиђене статутом странке. За недостојне – искључење, за оне који немају резултате – смена.

* Да ли исто важи и за министре из СНС или потпредседнике странке?

– За све важи исто. Разлика између нас и осталих странака је што у СНС-у чланска карта није ни заштита ни улазница за неку функцију, већ обавеза да је радом и резултатима оправдате. Извршни одбор бавиће се анализом учинка локалних функционера, а Главни одбор и Председништво странке учинком министара и потпредседника СНС.

Блис/Ар Инфо

Back to top button