ЗАБАВА

Херој града – Супер Боки

Град духова је један од ретких  који има свог Супер Хероја. Нисте знали за то? Да будем искрен нисам ни ја до скоро, али ево како иде прича.

У граду духова , живи неки професор физике, сав килав, туњав, који је једва успевао да одржи час.

Причају да се чак и заплакао због деце духова коју није могао да смири. Свакога дана долазио је на посао и маштао о неком узбудљивијем животу где ће бити вољен и цењен и херој читавог града.

Вођен тим херојским племенитим циљем учланио се у политичку  партију како би помагао људима, чак је ту брзо успео да напредује и преко рођачких линија постао је председник општине.

Али на његову несрећу ни то није био сан о којем је маштао, убрзо је схватио да његову доброту само искоришћавају и да су га ту ставили не да би помагао духовимас, већ да би сви око њега радили шта желе. Једно вече разочаран од свега попео се на терасу општине, размишљао је чему све то води, рекао је тихо у себи “или ћу постати Супер Херој или ћу умрети“ и скочио је.

Безглаво је јурио ка бетону и одједном догодило се чудо. Полетео је. Да, заиста је полетео. Најпре је три пута кружио око зграде општине, а затим око читавог града и по први пут је схватио сврху свог постојања.

Непозната сила услишила је све његове вапаје. Слетео је и никоме није испричао шта му се догодило. Сутрадан је уредно дошао у канцеларију и обављао посао као председник општине.

 

Прегледајући папире који су му тог јутра били на столу видео је да је једна од ретких фирми у граду духова пред затварањем.

Брзо је отрчао на спрат општине, стао на ивицу, скочио и полетео. Са жутим знаком Б на прсима, и са плавим плаштом винуо се небом и стигао је за тили час до фирме.

Гледао је из облака раднике и каква им се зла судбина спрема.

У ниском лету међу мноштвом окупљних уграбио је у руке своју супругу која ту ради и однео је на ново радно место у школу. Супруга га наравно није препознала, а он је летео изнад фирме и узвикивао окупљеним радницима “не брините вратићу се и по вас“.

Убрзо, прича је одјекнула међу грађанима. У радницима се пробудила нада, и сви  су коначно добили наду да ће бити спашени.

Супер Боки је из дана у дан улетао у пропале фирме, станове, обилазио је села и све напаћене душе односио је у зграду општине и остала јавна предузећа и ту их запошљавао.

Уз своју супругу коју је спасио. спасио је и много страначких кадрова за које је знао да су у лошој ситуацији и није могао да им помогне.

А сада као Супер Боки, коначно је могао да да свима по заслузи. Сви су били награђени, и они који су лепили плакате, и они који су стајали на штандовима, младићи који ноћима нису спавали јер су се возили по граду и цепали другим странкама плакате, оне који су крали гласове, па чак и оне који су делили шећер и брашно за гласове и они су награђени.

Његово херојство ишло је дотле да је спашавао и сестре страначких љубавница и давао им посао. У општини и јавним предузећима било је места за све.

Ако видите на небу, фигуру са жутим знаком Б на прсима, и плаштом који се виори, знајте то је наш Супер Херој, наш СУПЕР Боки, увек спреман да помогне у невољи

ЕН ДИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker