ПОЛИТИКА

POCELO JE – Zorana Mihajlović izviždana ispred Gradske kuće u Nišu [video]

Прочитај ми чланак

Nekoliko stotina Nišlija koji su dočekali ministarku saobraćaja i potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović, glasno je negodovalo kada je ona ulazila u Gradsku kuću. Uz zvižduke i uzvikivanje “lopovi” građani su “ispratili” ministarku i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića na sastanak koji se, najverovatnije zbog situacije sa niškim aerodormom, održava u Nišu.

Nezadovoljni odlukom gradske vlasti da preda Aerodrom “Konstantin Veliki” na rukovođenje Republici, upravo po preporuci Vlade Srbije, građani su se okupili ispred Gradske kuće kako bi stavili do znanja i ministarki Mihajlović svoj stav po pitanju “poklanjanja” aerodroma. Oni su ministarku čekali od 10 sati, a u međuvremenu su izviždali i gradske funkcionere koji su ulazili u Gradsku kuću – načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski, načelnika Uprave Ljubišu Janića, predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića i druge.

Inače, poseta Mihajlovićeve Nišu najavljena je juče, a kako piše na sajtu Ministarstva, ona je trebalo da obiđe Radnu zonu u kojoj se gradi fabrika IMI. Međutim, ovaj obilazak je danas otkazan, te je Mihajlovićeva stigla u Gradsku kuću nešto pre 12 sati, gde bi trebalo da bude održana i konferencija za medije.

Podsetimo, ministarka je poklanjanje aerodroma Državi opravdala time što Niš nije u stanju da u njega ulaže dovoljno para, što je ranije izjave niške vlasti da će “Konstantin Veliki” od ove godine moći potpuno samostalno da radi, bez subvencija, potpuno opovrglo. Gradonačelnik Bulatović je za ovakvo stanje i predaju aerodroma u državnu nadležnost okrivio prethodnu vlast i Demokratsku stranku, koja je, kako je rekao, potpisala poguban ugovor sa Vojskom.

Ovakva odluka gradske i republičke vlasti razbesnela je Nišlije koje su se za vikend okupile na protestima u centru Niša. Sledeći protest, kako je zasad najavljeno, trebalo bi da se održi u utorak 10. aprila, kada će se odluka o predaji aerodroma naći pred niškim odbornicima.

Davanje vazdušne luke osudile su sve opozicione stranke u Nišu, kao i udruženja građana koja su tražila smenu Bulatovića.

Mihajlovićeva izviždana ispred Gradske kuće u Nišu

juznevesti.com

Back to top button