ПОЛИТИКА

ПОБУНА ПРОТИВ ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋА – Тополци не дају продају земље и рушење Дома здравља!

Прочитај ми чланак

Топола – Више стотина грађана Тополе данас се окупило на првом протестном скупу против распродаје  задужбинског земљишта Дома здравља у Тополи. 

 

Општинска власт усвојила је одлуку којом је предвиђена  изградња кружног тока у Тополи. У одлуци се јасно види да кружни ток НЕ ЗАХВАТА катастарску парцелу 815 (обележен као 1.8) на којој се налази део Дома здравља ,,Свети Ђорђе“ у Тополи у површини од 60 ари и на којој се сада обавља здравствена делатност.

Ван свих закона општинска власт донела је одлуку да се одузме и део земљишта које је Краљ Петар Први дао на УПОТРЕБУ држави све док болница која буде на њој буде државна, и земљиште које општинска власт хоће да прода припада Задужбинском комплексу.

Грађани су се јасно изјаснили да неће дозволити комадање Задужбинског земљшита, и да је то део њихове историје, традиције и идентитета Тополе, и да ће уследити још низ протеста како би се оборила ова срамна одлука.

Грађани револтирани овом одлуком узвикивали су пароле против Драгана Јовановића који је кумовао овој одлуци и узвикивали “лопове, лопове, време је да идеш у затвор”…

Наредних дана биће заказан и нови протест, као и прикупљање потписа.

Ар Инфо

 

Back to top button