ПОЛИТИКА

ОН ВОДИ КАМПАЊУ СНС У АРАНЂЕЛОВЦУ – Милош Срећковић који је на рачун “Србијашума” ишао на Европско првенство у фудбалу”

Прочитај ми чланак

Београд – Четири директора и председник Надзорног одбора „Србијашума“ отпутовали су прекјуче у Француску, усред Европског првенства у фудбалу, о трошку тог Јавног предузећа, сазнаје „Блиц“.

Директори ће на службеном путу, који се ето баш случајно поклопио са првенством, остати пет дана.

Милош Срећковић, председник Надзорног одбора, Предраг Алексић, в. д. директора „Србијашума“, коме је иначе тај мандат истекао 26. децембра 2015. године, Тихомир Мурић, извршни директор Сектора за комерцијалне послове, Александар Воркапић, извршни директор Сектора за коришћење шума и остале ресурсе и Александар Васиљевић, извршни директор Сектора за развој и стратешко планирање, за ово путовање имају оправдање – сва петорица су се одазвала на позив шумарског предузећа из Француске.

Пут и смештај петочланој делегацији не плаћа онај који је упутио позив, већ „Србијашуме“. Директори ће два дана провести у Паризу, а потом путују у Бордо. У ЈП „Србијашуме“ јуче нису желели да одговоре на питање зашто је уопште отишла делегација, и то петочлана, и колико је предузеће платило ово путовање.

Најефтиније авио-карте до Париза у једном правцу коштају у просеку око 200 евра. У Паризу најниже цене хотелских соба су око 100 евра и то је смештај који се може описати осредње пристојним. Дневнице на државном нивоу за Париз су 98 евра.

У предузећу није било одговора ни на питање колико је то озбиљан повод да у Париз и Бордо отпутују практично сви директори и председник НО Милош Срећковић, дипломирани правник који је на ту функцију именован супротно Закону о јавним предузећима.

Наиме, Срећковић пре ступања на функцију није имао три године радног искуства на руководећим радним местима, као ни ВИИ степен стручне спреме. Осим путовања о трошку државе, он је свој положај председника НО вишеструко искористио.

Према сазнањима „Блица“, у Срећковићево време је донет правилник којим обезбеђује себи 24 часа коришћење луксузног службеног возила. Предузеће плаћа гориво, сервис и казне за саобраћајне прекршаје.

Без основа и пословне потребе, предузеће му плаћа и хотелски смештај у Београду, невезано за одржавање састанака НО. Обезбедио је себи и службени мобилни телефон, а и те трошкове измирују „Србијашуме“.

Жељка Јевтић / Блиц

Back to top button