ПОЛИТИКА

ИНТЕРВЈУ – МАРКО НИКОЛИЋ “ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ” – У скупштини ћу бити глас свих родитеља Аранђеловца!

Прочитај ми чланак

Како бисте се представили грађанима Аранђеловца у пар реченица, пошто сте други на листи “ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ” ?

Рођен сам у Аранђеловцу, пореклом сам из Вукасоваца, одакле ми је отац и сви моји,  ожењен сам и отац троје деце. Завршио сам гимназију у Аранђеловцу, а иначе  се бавим приватним бизнисом, интересује ме екологија  и мање више сви ме у граду познају.  Заљубљеник сам у спорт и у Партизан,  а политиком се бавим како би својим радом и залагањем решио на изглед ситне проблеме којима се до сада није бавила ни једна власт, и који муче све грађане Аранђеловца.

На шта конкретно мислите, који су то проблеми?

Ево да кренемо од оних основних проблема. Пошто моја деца иду у ОШ Светолик Ранковић безброј пута сам апеловао и на прошлу, али и на садашњу власт да у вечерњим часовима често не ради осветљење око школе. Ту су такође и пси луталице, отворене шахте, и колико год звучало банално ово што причам то може довести да неко дете буде озбиљно повређено, или не дај Боже нешто још горе.  Пре пар година сам упозоравао како у граду не постоји никакав тим или тело које се бави контролом тешких металних голова који се налазе за дечијим игралиштима.  Та немарност је резултирала после неког времена, да је у селу Венчани пала метална пречка на основца и убила га. То никако није смело да се догоди. Ја разумем да сви желе да се баве неком високом политиком, али неко мора да се бави и обичним стварима.

Где видите шансу за развој општине Аранђеловац?

Ја ћу се држати једне теме у којој видим велику шансу за развој наших села. Ја се сећам када сам био дете, да је у Трешњевици постојала прелепа школа у природи. Као што нам је познато школа у Трешњевици је пред гашењем јер у њој има само пар ђака, али до сада ником из наше општине није пало на памет да се поново отвори школа у природи у Трешњевици, и да наша деца иду тамо, уместо на прескупе екскурзије по Златибору и другим местима. Природа у Шумадији је најлепша. За мене који сам родом из Вукасоваца, тај крај је можда и најлепши у читавој Шумадији. Ја ћу се лично ангажовати да пројекат “Школа у природи” у Трешњевици заживи, и да се изгради читав комплекс у који ће долазити на хиљаде деце из читаве Србије.

Рекли сте да сте заљубљеник у спорт, шта би сте мењали што се тиче спорта у нашем граду?

Оно што је приметно, то је да у граду не постоји улагање у дечији спорт. Генерације које долазе су све мање физички активне, и потребно је да се деца од младости науче спортском духу и култури. Треба се базирати на организовању спортских манифестција, фудбалских турнира, кросева и свих других спортских догађаја који интересују младе. Ми смо у нашем програму напоменули да ћемо направити тело које ће одржавати састанке са ђачким парламентима у граду. У  разговору са младима најбоље ћемо знати које су њихове жеље и потребе, и како да их реализујемо. Можда давим са присећањима из младости и када сам ја био дете, али сећам се фудбалских турнира који су некада били организовани. Била је ствар престижа играти у неком тиму, а само могу рећи, да је гледалаца у спортској хали било више да нас гледа, него велике спортске клубове који сада долазе.

Поменули сте да вас интересује и екологија ?

У свим развијеним земљама света, екологија заузима веома битно место. Ми се непрестано бусамо у прса како желимо у ЕУ,  док у реалности нисмо ни близу њиховим еколошким стандардима, нити код нас постоје фирме које се баве прерадом секундарних сировина. Поново се враћам на то како је било некад, али напросто морам. Сетимо се када смо били деца, па смо у школу доносили стари папир и стаклену амбалажу која би се после продавала, и од тог новца би касније ишли на бесплатне екскурзије или шта је већ било потребно. Свуда у свету се врши прерада стакла, пластике, папира, код нас у граду контејнери који су постављени за пластичну амбалажу постоје чисто ради штоса. Ми који разврставамо отпад, на крају смо видели да дође исти камион који у себе проспе и обичан отпад, као и пластику која је посебним контејнерима. То је у најмању руку скандал. Садашња власт нема осећаја за такве ствари, и време је да се те ствари мењају.

 

Шта бисте поручили грађанима Аранђеловца?

Ако ми верујете, у мени изазива непријатност да позивам да било ко гласа за мене и листу на којој сам. Рећи ћу само “Ако вам је добро, онда ништа”…

У супротном изађите на изборе 4. марта и заокружите број 4, једину опозициону листу на изборима.

ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ !

Ар Инфо

Back to top button