ПОЛИТИКА

ИНТЕРВЈУ – МИОДРАГ ПРЕКОВИЋ – „ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ“ једини имају снагу, вољу и конкретан програм за развој Аранђеловца

Прочитај ми чланак

Портал Ар Инфо представља грађанима  интервју  са Миодрагом Прековићем, који је први на листи “Изабери Аранђеловац” коју чине Двери, СНП “Наши” и УГ Радник није роб.

Како бисте се представили грађанима Аранђеловца у пар реченица, пошто сте први на листи “ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ” ?

Аранђеловчанин сам по рођењу, где и данас живим. Припадам старој аранђеловачкој породици, пореклом из Мисаче. Основну школу и гимназију сам завршио у Аранђеловцу, а студирао сам на Факултету политичких наука у Београду. Члан сам Извршног одбора Српског покрета Двери. Ожењен. Говорим енглески језик.

Како видите Аранђеловац у будућнсти  и у ком правцу би по вама требао да се развија?

Аранђеловац је, пре свега, град за који сам емотивно везан. Развој Аранђеловца мора бити плански, да се зна шта се тачно жели постићи и краткорочно и дугорочно. Аранђеловац у будућности видим као град из којег млади не желе да што пре оду, што је данас случај, затим и као бањско место у правом смислу те речи што је Аранђеловац некада и био. Аранђеловац, као град у срцу Шумадије, са изузетно плодном земљом мора постати и један од центара пољопривреде, са обновљеним задругама.

Како би сте ви решили проблем Старог здања и целовитости парка?

То је једна од кључних и болних тема која тишти све Аранђеловчане. Мој став по овом питању је веома јасан: Парк Буковичке бање мора остати целовит и уколико ми грађани Аранђеловца укажу поверење на наступајућим изборима предузећу све како би се променила одлука Владе Србије из 2015. године по којој је из парковске целине изузето 2,88 хектара земљишта. Што се Старог Здања тиче, оно треба да припада општини Аранђеловац, да општина буде та која ће бити иницијатор његовог обнављања. Треба се одржати и јавна расправа о најбољем моделу самог обнављања Старог Здања, да ли ће то бити кроз јавно-приватно партнерство или на неки други начин.

Да ли сте задовољни радом садашње власти?

Апсолутно не, и за то постоје врло реални разлози. Пре свега јер садашња власт довела до тога да уместо да место за тражење посла буде Биро за запошљавање, то је данас канцеларија Српске напредне странке. Такође, досадашња власт СНС-а није довела нити једног инвеститора и директан је кривац што младе по завршетку средње школе или факултета не желе да остану у Аранђеловцу. Општинска власт није предузела нити један корак ка републичким органима да се исплате зараде радницима чије су фирме отишле у стечај, попут „Шамота“, „Електропорцалана“, „Елке“, „Стреле“… Велика је кривица општинске власти и за поменути проблем око Старог Здања јер они од тог проблема беже, не умеју или не смеју да се ухвате у коштац са њим. Постоји још један огроман проблем који досадашња власти није била способна да реши, а то је питање водоснабдевања грађана Аранђеловца. Гарашко језеро је скоро пресушило и врло је могуће да после локалних избора дође до рестрикција воде. А можда најбољи показатељ (не)рада локалне власти јесте тај да се из буџета општине Аранђеловац за потребе пољпоривреде издваја око 26 милиона динара, док се за разноразне невладине организације издваја преко 100 милиона.

Зашто потенцирате на томе да сте једина опозиција у граду?

Из врло простог разлога: све до сада проглашене изборне листе су на власти, на овај или онај начин. Александар Вучић има две изборне листе, једну напредњачку и другу свог посланика из Тополе. И трећа изборна листа, листа СПС-а је део досадашње власти. Тако да је листа „ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ“ једина опозициона листа до сада проглашена од стране општинске изборне комисије.

Да ли би сте ушли у власт са СНС или са коалицијом Глишић-Јовановић?

Обично није захвално одговарати на такво питање пре избора, али не верујем да је могућ икакав постизборни договор са било којом од те две личне листе Александра Вучића. То су две стране исте СНС медаље. Ми ћемо бити глас Аранђеловчана у СО Аранђеловац, а не део комбинаторике и ускостраначких интереса владајућих странака.

Какав резултат очекујете?

Очекујем одличан изборни резултат, јер је листа „ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ“ једина права, искрена алтернатива досадашњој власти.

Шта бисте поручили грађанима Аранђеловца?

Порука мојим суграђанима је кратка и врло јасна: Изађите на изборе 4. марта и заокружите број 4, једину опозицину листу на изборима. Листа „ИЗАБЕРИ АРАНЂЕЛОВАЦ“ је једина која има снагу, вољу и конкретан програм за развој Аранђеловца.

Ар Инфо

Back to top button