ДРУШТВО

ИНТЕРВЈУ СА ПСИМА ЛУТАЛИЦАМА – У овом граду владају много веће џукеле од нас!

Прочитај ми чланак
Сви ми их виђамо сваког дана на улици, али нико до сада се није запитао ко су они стварно и одакле се налазе ту где јесу. Портал Ар Инфо одлучио је да уради интервју са градским псима луталицама.
Нашли смо их баш у центру града, тик поред општине, и ево шта су нам рекли и поручили.
Добар дан ми смо из портала Ар Инфо имате ли пар минута за нас, и на наше чудо, одмах нам је пришло пар паса од којих се истакао Жућа.
Господине Жућо, можете ли нам рећи како вам се чини ситуација у граду и да ли сте задовољни општинском влашћу?
Ма где сте мене нашли то да питате. Како да будем задовољан. Погледајте на шта личи град. Баш сам сад коментарисао са пријатељима из чопора, да никад није био горе. Град се претворио у ругло, свуда је разбацано ђубре..
Извините што Вас прекидамо, али управо вас оптужују да извлачите кесе из канти да тражите храну и да је због тога град прљав.
О томе управо и говорим. Замислите мене је син једног политичара бацио на улицу, а живео сам код њих три године. Остављен сам на улици, немамо хране, воде, спавамо на зими, па шта да радимо, морамо и ми да једемо. Није то проблем до нас, него до ових општинара, годинама обећавају да ће за нас направити азил и нита. Само лажу. Од избора до избора. Чујем да ће почети да га праве управо сад пред ове локалне изборе. Видећемо. А што се тиче ћубрета, деведесет одсто није од нас, него од неспособне комуналне службе која не зна да обавља свој посао. Баш пре неки дан видим, сви су им камиони бушни и где год прођу просипа се ђубре, из камиона цури отпад, чуди ме да се није појавило жутица… а поједини се плаше да нисмо ми бесни… ужас…
Шта је са грађанима Аранђеловца, како се они понашају према вама?
Аранђеловчани су махом добри људи, али су много намучени, Како која власт дође овде је све горе и горе. Шетам улицом и видим им забринута лица, сви смркнути, размишља народ како да састави крај са крајем. Тешка су времена дошла. Пре су нам често бацали храну, а сада  народ претура контејнере да нађе шта да поједе. Дошло је време да људи немају шта да једу, а камоли ми пси.
Мислите ли да је ова садашња власт гора од оне прошле?
Рећи ћу вам тешка срца, гори су. Све живо упропастише и покрадоше, а народа се не сете никад. А ни нас џукела. А долазе управо од нас.
Како мислите да долазе од вас?
Па где год се окренете, сви говоре ове џукеле са власти, слагале нас џукеле опет, покрадоше џукеле све, а ту је и Он. Наш најпознатији рођак. Највећа џукела на свету.
Није нам баш најјасније на кога тачно мислите, можете ли да нам боље појасните ко је то?
У том моменту окупише се сви пси око мене и почеше  да у глас:
AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV AV
А затим се окренуше и побегоше.
Чак ми нису ни рекли на кога мисле и ко је највећа џукела.
Остадох у чуду, а и овај интервју незавршен.
Тако ми и треба кад верујем џукелама.
Рок Боб
Back to top button