ПОЛИТИКА

УТИЦАЈ ХРВАТСКЕ У ВОЈВОДИНИ: КО ЈЕ ЈУРИШНИК ТУЂМАНОВЕ ПОЛИТИКЕ?

Прочитај ми чланак

Нема ништа ново у чињеници да је Србија изложена бројним страним притисцима, како из иностранства тако и изнутра кроз деловање различитих субверзивних организација. Нема ништа ново ни у томе да Хрватска на разне начине покушава остварити утицај у Војводини, културно и политички пре свега, кроз различите фестивале који се финансирају из Загреба, кроз захтеве да се у одређеним местима школски уџбеници штампају на „хрватском“, називањем Буњеваца Хрватима, не треба заборавити ни оне чувене трибине „За Сријем у Хрватској“. Међутим, оно што је новина у њиховим политичким аспирацијама на нашу северну покрајину, јесте утицај који се врши кроз рад одређених, квазипатриотских организација.

Пре пар година у Новом Саду основана је организација Млада српска снага, која је прокламовала циљ окупљање национално свесне омладине. Како је време одмицало, тако је ова организација из студентске прерасла у политичку. Оно што целој овој причи даје другу димензију јесу људи који се налазе на челу ове организације. Сви имају преко 30 година (млада српска снага?!), не сарађују ни са једном омладинском организацијом као што би то природа њиховог деловања налагала. А најзанимљивија ствар од свега, до које смо недавно дошли, а која објашњава све оно што ти људи раде, јесте биографија њиховог председника Игора Антишића. Рођен у Сплиту, од оца Хрвата и мајке Српкиње. У основној школи након развода родитеља, са мајком прелази у Србију. Он никада није крио блиску везу са оцем, неколико пута годишње редовно иде у Сплит.

Међутим, када се узме у обзир још један податак до кога смо дошли, ствари око овог момка постаће јасне и логичне. Отац Игора Антишића, поред тога што се изјашњава као Хрват је лично одликован од Фрање Туђмана за ратне заслуге! Сви знамо који су критеријуми за добијање одликовања у усташкој војсци. У НДХ је Павелић делио одликовања онима који више српских глава донесу. Још једна занимљива ствар јесте да му је отац добио много имања око Сплита после рата. За ратне заслуге?! Да ли су то имања протераних и убијених Срба?! Уз све то, Игор се никада није одрекао хрватског пасоша. Редовно путује са њим у Сплит и остатак Хрватске.  Није тешко сабрати два и два. Син Туђмановог војника, са све хрватским пасошем којег се не одриче, у свом политичком деловању препознатљив је по нападима на државу, Српску православну цркву, патријарха, владике, па чак и вернике због обележавања великих хришћанских празника. Редовно се на његовом удару налазе и друге патриотске организације, као и истакнути национални радници. Велича комунистичко наслеђе и комунистичка убијања након Другог светског рата, а назива себе националистом и одређује ко је добар а ко лош Србин. Чудно од једног декларисаног националисте, зар не?

Он се и поноси тиме да је његов отац утицајан у Сплиту па Игор са усташама у Сплиту излази по кафанама наводно причајући лоше о Хрватима. Који то Србин у Хрватској о Хрватима може причати лоше пред Хрватима, а да не добије батине или га не убију? Очигледно због нечега уцењен од стране Хрватске државе, своју политичку делатност користи за креирање раздора међу патриотама, врбује младе људе, засипа их мржњом и на тај начин покушава да сузбије и обесмисли национално деловање у Војводини како би омогућио даљи уплив хрватског утицаја. Поред хрватских корена, који сами по себи стварају мржњу према Србији, он је за своје деловање имао и неке друге мотиве. Додатну мржњу према држави ствара и његов приватни живот, оличен у неуспесима које бележи свакога дана, на свим фронтовима. Увелико гази тридесету, одан алкохолу и Хрватској, вечити студент историје без икаквих назнака да ће у скорије време дипломирати.

Незапослен, због беснила које га је обузело отпуштан са посла, где год да је радио послодавац није могао да контролише његове нападе на муштерије и његова пијанства. Средњу школу је једва завршио просеком 2,90 до 3,30. У двособном стану живи са бабом и мамом чији је хоби да прави лажне профиле по фејсбуку. Једини приходи му стижу из Сплита, није их се одрекао, као ни пасоша, и ако ћете га често чути како наводно напада Хрвате. Лепа маска за заблуделе Србе!  Склон је и инцидентима, па се већ Новим Садом препричава догађај са прославе дипломе његове бивше девојке када се напио и направио скандал са родитељима који није за препричавање. Није могао да поднесе да је она успешнија од њега. Родитељи видевши да пред собом имају потенцијалног лудака и насилника за Сигурну кућу реше га се, а и девојка. Након што га је девојка оставила, почео је да се иживљава над људима из сопствене организације, није трпео критике, организацију је у потпуности подредио себи и користио је за лечење нагомиланих фрустрација. Девојке које су напустиле организацију сведочиле су о томе да је мрачан и фрустриран, бесан на свакога ко му упути критику. Туђе мишљење не може да поднесе. Чак и банује своје чланове са сопствене странице као што је извесног Дражу, јер га сматра глупим и ретардираним.

Јасно је да је таква особа постала лака мета хрватских служби. Као што Санда Рашковић Ивић води антисрпску политику звог сина и мужа који јој живе у Загребу, сасвим је очигледно да је на то приморан и Игор због оца који му је Туђманов домобран и живи у Сплиту. Често се може чути како Србију упоређују са државом робова који раде као јефтина радна снага за стране компаније, баш на начин како то ради осведочени србомрзац Динко Грухоњић. Неретко вређају наше раднике који иду да раде у иностранство, омаловажавају студенте који иду преко лета да зараде новац у страним државама.  Антишићев најближи сарадник, војвођански Шваба, Жељко Рихтер већ неколико месеци ради у Словенији, истој оној која је 1991. убијала младе српске војнике! Лицемери! Да су фрустрације стварне показују и слике њихових чланова где се голи сликају испред огледала док прозивају Српкиње за неморалност.

Једна од идеја за које се јавно  залаже јесте стварање паралелног система, који би имао сопствену скупштину, владу, председника и који би према његовим речима у условима општег хаоса срушио постојећи систем и преузео власт у Србији. Отворено призива немире како би применом јакобинских метода дошао на власт налик ономе што су  1945. године урадили комунисти. Игор Антишић је само мали  део непријатељских активности усмерених ка Србији, али толико мали да му и Хрвати дају пара само толико да преживи. Игор је недавно хтео по налогу хрватских служби да прекине обележавање страдања Срба у Олуји у Ветернику где се окупило 30 000 Срба и државни врх Србије и Српске. Параван му је била парола против председника како би изгледао као патриота, а стварни циљ да скуп прекине и учини услугу хрватској држави како би настао скандал на том величанственом скупу крајишких Срба и како би Хрвати имали прилику да исмевају српско обележавање тог догађаја. Наше службе су откриле његове субверзивне и антисрпске намере да спречи обележавање и спречиле су га у томе. Све ове чињенице говоре у прилог томе да је Игор врбован од хрватске службе или да је корисни елемент у рукама непријатеља Србије и да због своје фрустрираности није способан то да увиди. Сваки Србин мора да се пази оваквих екстремних личности јер се иза њих увек крије неко зло по српски народ.

НАЦИОНАЛИСТ

Back to top button