ВЕСТИ

Аранђеловац, троје ђака искључено из школе због вршњачког насиља

Прочитај ми чланак

Наставничко веће Техничке школе “Милета Николић” из Аранђеловца одлучило је да из школе искључи троје ђака који су 13. октобра вербално и физички малтретирали другарицу из одељења.

Надлежни нису желели да коментаришу одлуку, већ се колектив огласио саопштењем у којем стоји да је након спроведених свих законских мера, Наставничко веће изрекло васпитно-дисциплинску меру искључење из школе двема ученицама и ученику који су се насилно понашали према ученици Б. Н.

Родитељи ученице С. В. и ученика Д. Р. поднели су писани захтев школи за исписницу пре уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта су имали право жалбе у другостепеном поступку, ради уписа ученика у другу школу и наставка њиховог школовања.

Ученица К. В. је у поступку уручења Решења о изреченој васпитно-дисциплинској мери, на шта има право жалбе у другостепеном поступку.

“Што се судског процеса тиче, сви актери су саслушани у Вишем суду у Крагујевцу. Сада се чека извештај Центра за социјални рад, који ће бити прослеђен Тужилаштву, а након тога предмет ће са предлогом мера бити достављен судском већу које треба да донесе коначне одлуке”, рекла је за РТС портпаролка Вишег суда у Крагујевцу Светлана Симовић.

РТС

Back to top button