ВЕСТИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И СТАВ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „МИЛЕТА НИКОЛИЋ“

Прочитај ми чланак

Поводом инцидента са вршњачким насиљем у Техничкој школи саопштењем за јавност се огласило наставничко веће као и ђачки парламент.
Саопштења преносимо у целости:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И СТАВ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА
ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „МИЛЕТА НИКОЛИЋ“

Поводом инцидента који се недавно догодио у нашој школи, ми, запослени, чланови Наставничког већа Техничке школе „Милета Николић“, осећамо пре свега потребу и обавезу да се огласимо и обратимо јавности. Ово јесте наша обавеза као просветних радника, али Вама се обраћамо првенствено сматрајући ово људском и моралном обавезом.
Од момента када су до нас стигле прве информације о догађају, покренули смо поступак утврђивања чињеничног стања. Обављени су сви разговори са учесницима инцидента у присуству њихових родитеља.
На расветљавању овог случаја учествовали су: Одељењски старешина, педагог, психолог, директор и чланови Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања. Благовремено смо о овом случају обавестили надлежне институције (МУП, Центар за социјални рад и Школску управу у Крагујевцу).
Од момента када смо сазнали за инцидент предузели смо све што је у нашој моћи и надлежности како бисмо поштовали законску процедуру. Међутим, пошто смо ми и родитељи, а не само просветни радници, ово је и нас дубоко потресло. Ми свакодневно улажемо напоре како бисмо унапредили комуникацију са нашим ђацима. Често смо у ситуацији да решавамо многе њихове проблеме јер нам се они обраћају као особама од поверења и особама које имају разумевања за све оно кроз шта они пролазе. Они са нама разговарају о много чему, а оно што бисмо ми волели, и што је наш циљ, то је да и јавност, као и наши ђаци, знају да су Школа и наставници институција која се брине о деци, воли ту децу и свакако жели им само најбоље.
Зато Вас молимо да речи не извлачите из контекста, не сагледавате све ово површно, јер ни ми нисмо целом случају приступили површно. Такође, молимо Вас да узмете у обзир да је жртва средњошколског злостављања малолетно лице и да је заштитимо од даљег излагања непријатностима. Исто тако, и ако строго осуђујемо акт насиља, и насилници су малолетна лица, те Вас молимо да дозволите да надлежне институције обаве свој посао.
Верујамо да смо сви ми на истој страни, да све радимо искључиво у интересу деце.и истине.
Унапред захвалан Колектив Техниче школе „Милета Николић“ из Аранђеловца

Саопштење ученика Ђачког парламента ТШ „Милета Николић“

са седнице одржане 8.новембра 2017. године поводом немилих догађаја, а који су се десили 13. октобра 2017. године у згради Техничке школе.
Ђачки парламент је изнео следећи став:
Једногласно је одлучено да ученици који су извршили насиље морају бити искључени из школе. Ђачки парламент је осудио ово и било какав други вид насиља и закључио да ове и све друге насилнике треба строго казнити као пример другима.
Желимо да истакнемо да овај случај није свакодневна појава и да је изузетак у нашим школским данима. Желимо позитивно да оценимо рад школе у вези са превенцијом и заштитом вршњачког насиља и да истакнемо да су школа и наставници урадили све што је у њиховој моћи.
Напомињемо да у школи увек имамо коме да се обратимо, и да код наших професора наилазимо на разумевање и подршку који су нам у датом моменту потребни. И поред овог немилог догађаја ми нашу школу доживљавамо као сигурно место.
Истичемо да је школа урадила максимално у оквиру својих овлашћења и да подржавамо њену ангажованост на овом немилом догађају који је веома укаљао углед наше школе.
Ђачки парламент, такође, жели да искаже подршку жртви овог немилог догађаја да што лакше превазиђе ову тешку ситуацију.
Искрено се надамо да ће се ова и сличне ситуације неће понављати.
Председник Ђачког парламента ТШ „Милета Николић“
Владимир Лазаревић
Заменик председника Ђачког парламента ТШ „Милета Николић“
Ненад Спасић

Саопштења су објављена на фејсбук профилу “Техничка Школа Аранђеловац”

Back to top button