ВЕСТИ

ПОПИЛИ КАФУ, УШЛИ У СТАКЛОРЕЗАЧКУ РАДЊУ А ОНДА МУ ЈЕ ФИЛИП ЗАБИО ШРАФЦИГЕР У ВРАТ: Детаљи стравичног убиства

Прочитај ми чланак

Модрица на лицу и огреботине на рукама осумњиченог Филипа Гаврановића (31) указују да је убијени Никола Остојић (36) до последњег тренутка покушавао да се спасе од убице који га убадао шрафцигером
Власник пекаре у Ресавској Никола Остојић (36), кога је мучки убио најбољи пријатељ Филип Гаврановић (31), власник стаклорезачке радње у истој улици, грчевито се борио за живот! Повреде на лицу и рукама осумњиченог указују да он није одмах успео да усмрти друга, како је планирао, већ да се између њих двојице водила жестока борба.

Како је утврђено, двојица пријатеља читавог дана била су заједно, а након попијеног пића у оближњој посластичарници, Гаврановић је позвао Остојића у своју радњу.

Изгубио снагу

– Пустио је Остојића првог да уђе и закључао врата. Када је Остојић сео на столицу, Филип је дограбио у шрафцигер и убо га у врат. Иако је био потпуно неспреман, Остојић је врло крупан човек, па је устао и подигао руке да се одбрани од новог насртаја. Успео је да удари Гаврановића у лице, почели су да се рву, Остојић га је чак ухватио рукама за врат. Међутим, због цурења крви почео је да губи снагу, што је Гаврановић искористио и избо га док није издахнуо – прича извор Курира из истраге.

С обзиром на то да оружје није нађено, верује се да га је осумњичени негде бацио, док је телефон покојног Остојића откривен на насипу у Старчеву.
– Огреботине на рукама осумњиченог и модрица на лицу јасан су доказ да се између двојице мушкараца водила борба на живот и смрт. Нажалост, Остојић није успео да се спасе. Након што је убио пријатеља, леш је сакрио иза пулта и затрпао картонима, теписима и рамовима – додаје наш извор.

Гаврановића је након извршеног злочина ухватила паника. Када се мало прибрао, позвао је такси и одвезао се до стана.
-Тамо је узео другу гардеробу, вратио се у радњу и ту пресвукао. Тек тада је узео новац од убијеног Остојића. Онда је позвао супругу да дође по њега, била је већ поноћ, и заједно су отишли кући. Жена није могла ни да наслути шта је он урадио неколико сати раније. Иначе, након хапшења, на гардероби коју је носио тог дана пронађени су трагови крви убијеног – каже саговорник Курира.

Станари ужаснути

Станари из Ресавске улице и јуче су препричавали детаље монструозног злочина у њиховом комшилуку. Сви редом су о Гаврановићу износили најгоре мишљење.
– Убио је човека тако подмукло, а онда ујутро дошао да помогне у потрази. Још је покушавао да изиграва забринутог пријатеља. Како је могао тако хладно да стоји испред нас, да се понаша нормално и лаже. То нормалан човек никада не би могао – рекао је један од радника из Ресавске улице.

Извор: Курир

Back to top button