КУЛТУРА

Интервју са Ацом Аврамовићем, младим фотографом из Аранђеловца

Прочитај ми чланак

Кажу да је фотографија једина ствар на свету која може да заустави време, стога људи увек теже да срећне тренутке и лепе призоре овековече фотографисањем. Урамљене или у албуму, свако од нас има фотографије које отварају прозор у неке лепе тренутке из прошлости. Наш суграђанин Аца Аврамовић бави се фотографијом већ више од две године. Иако се од рођења бори са церебралном парализом, његов ведри дух и истрајност помогли су му да оствари свој сан и почне да се бави фотографијом.

Када си се заинтересовао за фотографију?
-Када сам са 18 година купио Sony Ericsson k800i, који је тада био актуелан. Прву макро фотографију сам направио са њим. Тада је кренуло моје интересовање за дигиталну фотографију.

Како твоје здравствено стање утиче на твој посао?
-Посао фотографа захтева доста кретања, иако тешко ходам, уколико сам сигуран да ће фотографија испасти добро, не постоји препрека, какви год да су услови.

Шта те највише инспирише?
-Дефинитивно природа.

Како би описао свој стил?
-Трудим се да сваку своју причу, и кад сам тужан и кад сам весео, испричам кроз фотографију. Инспирацију тражим у природи и људима. Мој стил фотографисања је оживљавање мртве природе. Оживљавам тренутке из заборава.

Коју опрему користиш?
Nikon D7000 и D5000.

Можеш ли да нам опишеш како изгледа један твој дан?
-Ако је лоше време, па не могу да излазим, улавном од ујутру размишљам о локацији где бих фотографисао. Ако је ведро и сунчано, крећем у акцију. Јер сунце не може да чека!

Где видиш себе за пет година?
-Као успешног и оствареног човека, који има своју породицу.

Ацо хвала ти пуно на разговору и желимо ти сву срећу у даљем раду!
-Хвала и Вама, желео бих овом приликом да се захвалим и групи фотографа који су ми поклонили опрему како бих могао да напредујем и да се усавршавам, предавачу Александру Јаредићу из Подгорице и наравно колегама Биљи и Аци на торбици, додаје Аца уз смех.

У наставку можете погледати један мали део Ациних најлепших фотографија:

Приредио: Аранђеловац инфо

Back to top button