ВЕСТИ

Vučić i SNS u sredu odlučuju o izborima!

Прочитај ми чланак

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke, sastaće se sledeće srede sa najbližim saradnicima. Tema tog sastanka biće održavanje izbora, ali i odnosi sa velikim silama, ekskluzivno saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu SNS-a.

– Vučić će se u sredu sastati sa svojim najbližim saradnicima i tada će biti doneta konačna odluka da li će se 24. decembra održati i vanredni parlamentarni izbori zajedno sa beogradskim – objašnjava naš izvor.

Funkcioneri naprednjaka juče su za naš list poručili da je ta stranka uvek spremna za izbore, ali da će oni stavove o vanrednim parlamentarnim izborima dati na sednicama organa te stranke.

– Sve svoje komentare daću na sednicama organa stranke kada ih predsednik bude sazvao. Srpska napredna stranka je uvek spremna za izbore – kazao je za „Alo!” predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Identičan stav je navela i njegova stranačka koleginica i ministarka Jadranka Joksimović.

– To ću reći na organima stranke – rekla je ona za „Alo!” kada smo je upitali da li će podržati odluku lidera stranke Aleksandra Vučića da 24. decembra budu održani vanredni parlamentarni izbori zajedno sa beogradskim.

Podsećanja radi, „Alo!” je juče pisao da će građani Srbije za dva meseca izaći na birališta.

– Predsednik Vučić će od svojih najbližih saradnika i stranačkih saboraca tražiti da se izjasne da li podržavaju njegov predlog da se vanredni parlamentarni izbori održe 24. decembra zajedno sa izborima za Skupštinu grada Beograda. Imajući u vidu neosporan autoritet koji Vučić ima među naprednjacima, očekivano je da će njegov predlog biti glatko prihvaćen – kazao je juče izvor „Alo!” iz predsednikovog najbližeg okruženja.

Od početka septembra spekulisalo se da bi izbori za prestonicu mogli biti održani u decembru, a kao mogući termin pominjani su svi vikendi u tom mesecu.

I sam Aleksandar Vučić je u ponedeljak u Pančevu saopštio da je spreman da ispuni želju opozicije za novim odmeravanjem snaga među građanima.

– Dobićete izbore ako ih želite, ali nemojte posle da kukate da je Sveti Petar kriv što ste ih izgubili – odbrusio je lider SNS-a svojim političkim oponentima.

Slavica Đukić Dejanović: Izbori nikome ne bi odgovarali

Koalicioni partneri još ćute! „Alo!” juče nije uspeo da sazna da li su i socijalisti spremni za vanredne parlamentarne izbore, jer visoki funkcioneri te stranke nisu odgovarali na naša pitanja. Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović rekla je, gostujući na RTS-u, da smatra da vanredni parlamentarni izbori nikome ne bi odgovarali jer bi samo usporili započete aktivnosti u koje su i građani ušli.

Alo

Back to top button