ДРУШТВО

ИСПОВЕСТ БУДУЋЕ МЛАДЕ: Када смо заказали матичара, цркву и ресторан, права лудница је тек почела!

Прочитај ми чланак

Свака девојчица још од малих ногу машта да се једног дана уда за свог принца… да венчање буде као из бајке… да после “живи срећно до краја живота”… Једна од њих била сам и ја.

Пошто сам нашла свог принца, заједно смо одлучили да крунишемо љубав и да нам тако важан дан, заиста, буде посебан. И док су нам други причали да свадба представља велики трошак, да је боље да подигнемо кредит јер само тако нас “неће болети глава”, да није ни потребно да правимо “нешто велико”… Одлучили смо да урадимо онако како ми желимо! Уосталом, то је наш дан. А, желели смо свадбу, весеље, трубаче…

Спремање смо почели већ осам месеци раније од планираног датума. Заказали смо ресторан, цркву, матичара, чак смо и музику нашли… Онда, када смо помислили да је најтежи део посла одрађен, права “лудница” је тек уследила!

Највећу муку стварали су нам гости. Да ме погрешно не схватите, али бићу искрена. Желели смо да направимо весеље, али да не претерујемо са званицама. Дакле, око 150 гостију било нам је прихватљиво. Међутим, када смо почели да састављамо списак званица, број се прилично повећао. И то заиста може да представља велику муку.

Знаш да не смеш да претераш и идеш по шаблону – “нећу да зовем и Жику, и Мику, и Перу и Лазу” већ заиста само најближе пријатеље. А ту је и родбина…

Састављање списка задаје велику главобољу. Због тога бих вас саветовала да уколико и ви планирате свадбено весеље – добро размислите кога желите да позовете! И немојте се водити реченицом: “Ако позовем њега/њу морам и њега/њу” јер ћете тако убрзо схватити да уместо 150, на списку имате 300 званица.

Такође, оно што морате да прихватите јесте да реченица: “То ми је потребно за свадбу” – у старту подиже цену. Дакле, све је ненормално скупо!
Почев од торте, која као да је “од злата”. Затим, венчаница, одело… Да не заборавим декорацију која вам одузима највише живаца. А где су пропратни детаљи који су вам неопходни за сам дан венчања?!

Свакога бих саветовала да се не оптерећује превише тим ситницама. Дакле, позивнице не морају “саме да излезе из коверте”. То је прва ситница које може да вам направи велики трошак јер комад иде и до 150 динара. Ако баш желите да знате, моје су коштале 40 – и изгледају пристојно, слатко, са свим неопходним информацијама. Да вас душа не боли ако је неко баци, изгуби, или затури у фиоку где ће скупљати прашину – што се у 99,9% случајева дешава.

Још једну ствар коју морате да прихватите јесте да ће вам се, хтели ви то или не, сви на неки начин мешати! Правило је да се то ради из најбоље намере, али када чујете десет различитих мишљења у вези једне ствари – то дефинитвно прави хаос у вашој глави. Почињете полако да се “губите”, нервирате, и долазите до стадијума када више не знате ни шта желите.

Оно што је најважније у таквим ситуацијама је да никако не дозволите да друге особе буду криве за несугласице са вашим будућим супружником (које се у оваквим ситуацијама често појаве). Дакле, немојте дозволити да вам планирање свадбе буде повод за свађу. Јер, све то дође и прође, док вас двоје остајете. И сви људи који ће вам доћи на свадбу ће увече отићи, а вас двоје ћете остати. Због тога се држите заједно, будите доследни у својим ставовима и одлукама и све ће бити у реду!

То вас уверавам ја, која се удаје за месец дана! Сад бих већ требало да паничим, зар не? Наравно да НЕ!

Јер, док слушам питања “да ли ћу моћи да исплатим венчање” и “да ли ћу добити довољан број коверти” – ја размишљам само о томе како ћу зауставити сузе током првог плеса, јер сам веома емотивна!

Не дозволите да вас у било ком моменту нешто поремети! Ако сте се већ упустили у ову луду и незаборавну авантуру, онда идите до краја. Будите храбри и свесни да за све постоји решење.

Стога, ако сте на почетку текста помислили да ћу вас саветовати да не правите свадбу – немојте се томе надати. Јер, мој једини савет јесте да учините оно што ће вас и вашу вољену особу усрећити, а ако је то свадба од 150 званица, па навише – само почните да је планирате на време и све ће бити у реду!

Извор: Курир

Back to top button