ВЕСТИ

ZAKAZANI PROTESTI – Vučićev kum gradi privatnu hidroelektranu na Limu!

Прочитај ми чланак

U Priboju je za ovaj vikend, tačnije za nedelju u 12 sati, na Trgu FAP zakazan protest protiv izgradnje privatne hidroelektrane na Limu. Gradnja hidroelektrana “Rekovići”, sa visokom branom i vodnom akumulacijom, počela je krajem avgusta.

Investitor je firma “Mini hidro investments”, na čijem je čelu Nikola Petrović, doskorašnji direktor Elektromreže Srbije i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Radove izvodi građevinska firma “Hidro tan”, čiji je vlasnik Dušan Klisura, poreklom iz Priboja.

“Interes investitora jeste da zaradi veliki novac izgradnjom hidrocentrale, koja našem gradu, a ni našoj državi nije potrebna. Izgradnja će uništiti reku Lim, doneti povećanu vlažnost vazduha i ekološku katastrofu. Pokrenućemo spor pred Upravnim sudom Srbije, a ovim protestom želimo da pokažemo da su udruženi građani jači od interesa pojedinaca bliskih vlastima”, kaže Mladen Stiković, jedan od organizatora protesta.

Među organizatorima je i Gala Šalipur iz Priboja, studentkinja glume:

“Ne želimo da dozvolimo da se uništava Lim, on je deo identiteta ovog grada i svih nas koji smo na njemu odrasli. Na protestu želimo da kažemo zbog čega smo protiv i da informišemo građane koliko je izgradnja brane u gradu štetna. Građani su okupirani pitanjem osnovne egzistencije, bore se da zarade za život i možda nisu u prilici da to sagledaju.”

Danas

Back to top button