ВЕСТИ

БОЛЕСТ – Портрети Вулина и Вучића у канцеларијама Инспектората за рад

Прочитај ми чланак

Осим љубазних инспектора за рад, грађане и привреднике који посећују њихову канцеларију у центру Чачка са зида однедавно дочекују и два насмејана Александра, председник Србије Алекандар Вучић и његов имењак, министар одбране Вулин.

Како пише Радио Слободна Европа, њихова два велика портрета постављена су на иницијативу координатора инспекције рада Моравичког округа Владимира Радосавчевића.

У одлуци да окачи ове фотографије он не види чин идолопоклонства, како су гласили први коментари на његов гест. “Ја то гледам на потпуно други начин. То је слика шефа државе и слика министра који је водио Министарство за рад”, рекао је Радосавчевић.

Он је тако постао државни службеник у Србији који је предузео корак чије је само предлагање пре нешто више од месец дана поделио јавност и инспирисао многе овдашње сатиричаре.

Сам Александар Вулин је, убрзо након што је преузео функцију министра одбране, изашао са предлогом да у војним објектима постави Вучићеву слику.
Инспектор Радосавчевић наводи да су портрети постављени уз сагласност остала три инспектора са којима дели канцеларију.

На питање да ли ће ове фотографије скинути, пре свега Вулинову, који од јуна месеца, када га је нова премијерка Ана Брнабић именовала на нову функцију, више не води ресор под чијом је ингеренцијом инспекторат рада, Радосавчевић одговара: “Немам коментар на питање да ли ћу мењати или нећу. То је неки избор који сам ја у том тренутку направио”.

Чачански политичари из редова опозиције не крију да су изненађени постављањем слика у канцеларији инспектората.

Владица Гавриловић из Нове Србије, партије која је у јануару ове године раскинула савез са напредњацима (СНС) Александра Вучића, оцењује да се у овом случају несумњиво ради о полтронству и идолопоклонству.

“Док је Нова Србија била у републичкој власти важан фактор не сећам се да су на зидовима биле слике Војислава Коштунице (бивши српски премијер). Чак се не сећам да сам и Бориса Тадића (бивши председник Србије) негде виђао. Да ли сада сви треба да живимо као у Северној Кореји и да почнемо да се шишамо како се шиша врховни вођа, да држимо његове слике? Све је могуће”, истиче Гавриловић.

С друге стране, Игор Трифуновић, први човек чачанског СНС-а, у Родосавчевићевој одлуци да на овај начин украси службене просторије не види проблем. “Ако неко сматра да му то улепшава окружење, не видим у томе ништа спорно”, каже Трифуновић.

Владимир Радосавчевић је члан Вулиновог Покрета социјалиста (ПС). Након руководећих функција у неколико чачанских фирми, недуго пошто је кренуо са озбиљнијим страначким ангажманом, добио је запослење у инспекцији рада, а недавно је постао и шеф те службе.

(Радио Слободна Европа)

Back to top button