АРАНЂЕЛОВШТИНЕВЕСТИ

ЕКОЛОШКИ ФОРУМ СРБИЈЕ – Могуће је да зрачење са репетитора ТВ Сунце на Букуљи постоји!

Прочитај ми чланак

Еколошки форум Србије изражава забринутост због  репетитора ТВ Сунце, који се већ дужи период налази на осматрачници на Букуљи.

За постављање овог репетитора не постоји никакав елаборат који говори да ли је његово зрачење  штетно по људе и околину.

Еколошки форум Србије захтева да се што пре покаже јавности на увид елаборат о утицају на здравље људи репетитора ТВ Сунце који се налази на планини Букуљи.

Такође, упутили смо и допис Министарству заштите животне средине, да што пре пошаље инспекцију како би било утврђено да ли власник ТВ Сунце из Аранђеловца поседује сертификат да репетитор није штетан по здравље људи, и што је још важније тражимо да се утврди и дозвола за постављање репетитора, и да ли су испуњени сви уговорни услови за постављање истог.

У више наврата, када се Еколошки форум Србије  бавио сличним случајевима дошло је до утврђивања да репетитори не поседују никакву документацију која се тиче људске безбедности, тако да је сасвим могуће да са репетитора на Букуљи постоји извесно зрачење.

Из тог разлога апелујемо да се што пре утврди да ли постоји сва потребна документација, или да се у супротном репетитор што пре демонтира, а да одговорни за његово постављање што пре буду кажњени.

Београд 22.09.2017. године

Еколошки форум Србије

 

 

 

Back to top button