ВЕСТИ

Сергеј Трифуновић позвао на убиство кошаркаша Словеније, Драгића!

Прочитај ми чланак

Глумац Сергеј Трифуновић је, гледајући синоћње финале Европског првенства у кошарци, у којем је Горан Драгић скоро сам савладао Србију, у једном тренутку „твитнуо“ следеће:

„Једино Звездан Јовановић може да заустави Драгића“.

Трифуновић је, вероватно мислећи да је то што је написао духовито, алудирао на убиство премијера Зорана Ђинђића, кога је 12. марта 2003. године из снајпера у срце погодио Јовановић.

Његов твит су брзо осудили многи на твитеру, а глумица Бојана Маљевић написала му је:

– Уопште није смешно. Молим те обриши овај твит. За твоје добро и за свачије добро.

Трифуновић је, по свему судећи, послушао савет млађе колегинице, па је твит убрзо обрисао.

Иначе, ово није први пут да Трифуновић прави скандал својим твитовима.

Подсетимо, СНС је искористио његов твит о „пишању по гробовима“, како би скренуо пажњу са скандала који је направио њихов градоначелник Богдан Лабан, претећи човеку да ће му ишчупати и појести гркљан као питбул.

Трифуновић је касније, спретно или не, објашњавао да је овај твит био фина и напредњачким умовима недоступна игра речи настала на основу књиге Бориса Вијана „Пљуваћу по вашим гробовима“.

Недуго затим, Трифуновић је објавио расистички твит о Ромима, написавши „Цигањски приручник: Укради сам“. Национални савет ромске националне мањине реаговао је на ову срамотну изјаву и затражио изјашњење и извињење од Трифуновића, али он се није огласио.

Извор: Еспресо.рс

Back to top button