ПОЛИТИКА

ПОДРЖАЛИ БАТИНАША – Апсолутна подршка Богдану Лабану, подржао га и Вучић

Прочитај ми чланак

Суботички напредњаци су у саоштењу навели да подршка коју је Лабану јавно дао и председник Србије и СНС-а Александар Вучић, није стигла за изговорену реч, него за учињена дела и постигнуте резултате.

Суботички напредњаци су у саоштењу навели да подршка коју је Лабану јавно дао и председник Србије и СНС-а Александар Вучић, није стигла за изговорену реч, него за учињена дела и постигнуте резултате.

“Опозиција, осим мржње према Лабану и фрустрација због његових резултата, нема шта да понуди грађанима Суботице. Бес још више изазива чињеница да су пресечени канали коруптивних и криминогених радњи некадашњих градских моћника, који су пунили џепове а пустошили градску касу. То је оно што највише замерају Богдану Лабану, а не његову непримерену реч”, пише у саопштењу.

На аудио снимку који се крајем августа појавио на интернету чује се како Лабан асистенту Грађевинског факултета из Београда Владимиру Половини прети да ће му “ишчупати гркљан”, а у једном тренутку се чује и звук попут лупања шамара.

Градоначелник Суботице и функционер СНС Богдан Лабан потврдио да је претио Владимиру Половини да ће му “ишчупати гркљан”, али је демантовао да га је шамарао.

Лабан и Половина састали су се у једном суботичком хотелу, наводно због плаката излепљених по целој Суботици на којима је писало “Богдане, Бог је љут”. На снимку се чује да Лабан оптужује Половину да је лепио плакате који су се односили на градоначелника Суботице, а Половина то и не пориче.

“Још једном те чујем самлећу те, као млевено месо. Гледај ме тим психопатским очима, гледај ме добро. Гледај ме право, гркљан ћу ти ишчупати, кад га шчепам, као мој питбул ћу ти појести тај гркљан… Како да се понашам, бре, немој да те сад сагорим. Треба да ти бетонске ципеле дам?”, чује се на снимку како говори Лабан.

Напредњаци су навели да је “дошао крај пракси која је постојала у време док је град водио Јене Маглаи, да се крчми градска имовина, да се пословни простори издају и продају у бесцење и да се превођење пољопривредног у грађевинско земљиште врши мимо закона и процедура”.

“Јене Маглаи је задужио и упропастио град, друговао с припадницима Земунског клана када ништа ;без његове асистенције, као адвоката, није могло да прође”, навео је СНС.

Та странка је осудила претње смрћу упућене члановима редакције портала Маглочистач наводећи да “с нестрпљењем” очекује да се пронађу аутори текста у коме се прети новинарима.

Представници Покрета слободних грађана, Покрета за грађанску Суботицу и Мађарског покрета осудили су данас претње смрћу члановима редакције суботичког портала Маглочистач и најавили да ће одборничка група Покрета за грађанску Суботицу предати Скупштини града предлог за разрешење Лабана. Порталу Маглочистач су раније интернетом пристигле експлицитне претње смрћу у којима се наводи да ће бити “заклани као зечеви” и да ће “чизмама газити” по њиховим “крајницима”. “Повод за претње био је текст ‘Сви смо ми радници Гоше, а владари Лабани’, објављен 4. септембра ове године, а који се бави управо претњама које је градоначелник Суботице Богдан Лабан упутио свом страначком колеги из СНС Владимиру Половини”, навео је НУНС у саопштењу од 8. септембра.

(Бета)

Back to top button