ДРУШТВО

ГЛЕДАТЕ ФИЛМОВЕ ЗА ОДРАСЛЕ ПРЕКО МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА? Ево каквом ризику излажете себе!

Прочитај ми чланак

Можда мислите да су ваши одласци на порно сајтове преко мобилног телефона приватни и сигурни, али ново истраживање је показало да вас то ставља у много већу опасност него на рачунарима.

Наиме, аналитичари из лондонске конзултантске куће анализирали су странице које највероватније имају вирус и логично, открили да су апликације са садржајима за одрасле најизгледнији кандидати који би нудили и малициозни код.

На свом блогу наводе како мобилни оперативни системи, посебно Андроид, нису сигурни као стони рачунари, па имају много рупа које хакери могу лако искористити. Тако чак скоро четвртина вируса на мобилним уређајима потиче са порнографских видео страница.

Њихова анализа показала је да се на 34 од 10.000 британских мобилних телефона непримерени садржаји гледа на дневној бази, док је највећа активност петком уз врхунац у 3 сата ујутру. Гледање таквог садржаја оставља људе изложенима крађи података. Садржаји за одрасле, те илегални и екстремни садржаји најизгледнији су за крађу података и излагање организација ризику.

Пре неколико месеци објављени су подаци 180.000 корисника порнографске странице на којој се деле и снимци жена које су снимане испод сукње, без њиховог знања.

Извор: Курир

Back to top button