ПОЛИТИКА

Саопштење за јавност Српског покрета Двери о раду Скупштине општине Аранђеловац

Прочитај ми чланак

Увидом у рад Скупштине општине Аранђеловац, а 23. Седница овог дома је то потврдила, показало се чињенично стање на које Двери већ дуже времена указују. Две су врло уочљиве ствари; прва, да општинска власт не поседује никакву визију и идеју о напретку општине Аранђеловац и друга, још поразнија, да опозиција таквој једној власти у СО Аранђеловац не постоји, односно да не постоји ниједан истински опозициони одборник.

У прилог томе говори и чињеница да, и поред дневног реда СО Аранђеловац који садржи бар десетак тачака на свакој седници, не постоји озбиљна дискусија о врло битним факторима везаним за нашу општину, па тако из седнице у седницу оне не трају дуже од сат и по или два времена. Имали смо прилику да видимо и чујемо Председника општине који покушава да дискутује о Плану детаљне регулације Парка Буковичке бање, и из његовог излагања можемо закључити да, или не зна о чему треба да говори, или нешто крије.

Шта год да је у питању, скандалозно је. Српски покрет Двери то, нажалост, не изненађује, с обзиром на начин на који општинска власт СНС-а функционише већ пет година. А то је да нису довели ниједног инвеститора, да млади све више напуштају Аранђеловац, да нема икакве стратегије развоја туризма, привреде и пољопривреде, већ се све ради стихијски од данас до сутра, да је биро за запошљавање канцеларија ОО СНС-а или аранђеловачки народни посланик лично, да се капитални пројекти, попут азила за псе или реконструкције Главне и осталих најпрометнијих улица, само преписују из године у годину, а да од њих нема ништа, да су сви директори у в.д. стању, што значи да нису бирани по стручности и да су врло лако смењиви, па из тог разлога беспоговорно извршавају задатке које им општинска власт или народни посланик наметну. Поражавајућа је чињеница да, и поред такве власти, опозиција у СО Аранђеловац не постоји!

Постоји неколико одборника који себе тако називају, али суштински то нису. То је посебно приметно на седницама СО Аранђеловац када читају питања само реда ради и то она која им је неко унапред припремио, како се не би рекло да само седе и не раде баш ништа. Нажалост, ни то нас не изненађује… Јер, ништа друго и не можемо очекивати од оних који одборничке мандате отимају.

Када су били у стању да отму одборничке мандате, са разлогом се питамо шта би сутра урадили са буџетом општине, уколико, не дај Боже, буду са њим располагали?! Наравно, свесни смо чињенице да се то никада неће догодити, што је добро. Двери ће увек, као и до сада делима, а не речима показивати да је интерес Општине и сваког Аранђеловчанина изнад интереса било какве партије или тајкуна.

ОО Српски покрет Двери Аранђеловац

Back to top button