ОГЛАСИ

Српска хорор игра одушевила свет! (Видео)

Прочитај ми чланак

Српска хорор игра SCORN, на којој ради тим од десетак људи из Београда, добила је први gameplay видео и тражи подршку гејмерског света путем Kickstarter кампање. У тренутку писања игра је имала 95 од потребних 150.000 долара, уз 30 дана за финансирање. Scorn је игра која вас води кроз слузави, органски свет у којем ужаси вребају на сваком кораку.

Нови видео на најбољи начин дочарава атмосферу у којој ћете се наћи играјући Scorn, па вас на почетку препуштамо управо њему (ово је визуелна презентација игре, али и први gameplay видео, па одгледајте свих седам и нешто минута видеа). Scorn се игра из првог лица и комбинује пуцање и решавање загонетки, где и сама околина и створења која сусрећете на путу утичу на напредак. Али то не значи да ће сваки становник овог кошмарног света желети да вас повреди – већини је свеједно шта ће се с вама десити.

Целокупна прича се одвија у самој игри, не постоје уметнуте cinematic сцене, које би вам одвраћале пажњу од овог живог света у коме се налазите. Али обратите пажњу, игра вам неће показати благонаклоност, ако промашите неки битан елемент. Све има свој разлог и своју сврху, на вама је само да их разумете.„Покушавамо да направимо нешто што ће бити тако узнемирујуће да ће вас натерати да размишљате о игри дуго пошто је будете завршили“, рекли су из Ebb Software-а за MobIT. Према идеји аутора, игра Scorn је нешто између или мешавина стилова игара попут Metroid Prime, Dark Souls и Journey, а инспирисана је делима Х. Р. Гигера и филмом Existenz.

Како би се изборили са масивним светом Scorn-a и како би се игра што пре нашла у рукама играча Ebb Software је одлучио да је подели на два дела, а први, назван „Dasein“, стиже 2018. године (пројектовано време је октобар). Више информација о игри можете наћи и на Scorn сајту.

Сви који путем Kickstarter кампање подрже игру добиће могућност да играју демо пре него што се игра појави на тржишту, али и друге бонусе – име у “Credits” напомени, позадинске слике, PC копију игре.

Извор: Мондо, Ebb Software

Back to top button