ДРУШТВО

ЦРНОГОРЦИ НАПРАВИЛИ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛЕЖАЊУ: Прва награда 200 евра, има и наших!

Прочитај ми чланак

У етно селу у Горњим Брезнима јутрос је почело шесто такмичење у лежању.
За награду од 200 евра бори се десет “џабалебароша”.
Најмлађи такмичар је петнаестогодишња Ирена Марковић из Подгорице, а најстарији Драгана Тасић из Књажевца( 49), која је прошле године освојила треће место а ове, како је казала, дошла је да подржи млађе снаге.
Ирена је овог лета радила па је пред почетак школе дошла, како рече да мало прилегне.

“Добро сам се спремила а ту је и сестра Мирјана која је две године старија од мене. Она је дошла да ме подржи, али се предомислила па је одлучила да се такмичи”, казала је Ирена.

Подршку им пружа и мајка Хилда која је са осмехом рекла да иако су јој ћерке вредне да им и лежање “добро иде”.
Ивана Станковић се бави угоститељством и дошла је из Београда.
Сматра да када је лежање у питању, Црногорцима може стати на црту јер се “наоружала” умором, стрпљењем и добром литературом.
Тадија Тијанић из Брезана је једини представник домаће снаге, а седамнаестогодишњи Вукашин Врачар је дошао из Подгорице.

Ту је и екипа Никшићана, девојка и три момка, која је решила да се удруженим снагама бори и ако победе новац поделе. Екипу чине Тања Божовић, Вељко Бојанић, Бојан Биговић и Дејан Тодоровић. Како је Вељко казао спремни су за такмичење јер су неколило дана “по читав дан спавали да уђу у форму”.
Власник етно села и “главни кривац” за ово такмичење Милоња Благојевић, казао је да су ове године припремили и новитет и олдтајмеристима, који ће им бити гости, понудили могућност такмичења.

“Ко издржи у ауту да лежи дуже од четири сата добиће рафтинг Таром. Такмичење је за ових шест година постало популарно да о њему пишу многи светски медији што је промоција не само нашег села већ и Црне Горе”, казао је Благојевић.
Другопласирани ће као награду добити викенд у етно селу, док је за трећепладираног обезбеђен рафтинг.
Рекорд држи Марко Ђуровић из Подгорице који је лежао 37 сати.

Извор:Kurir.rs/Vijesti
Фото:Profimedia

Back to top button