ДРУШТВО

СНП НАШИ ПИТАЈУ ДИРЕКТОРА ХОТЕЛА ИЗВОР – Господине Тодоровићу где је благо из Старог здања?

Прочитај ми чланак

СНП “Наши” дошли су у посед текста из 1995. године из дневног листа Експрес политика који носи наслов “Куд се дедоше кнежеви”, а који говори о великој пљачки огромног уметничког блага које је поседовао хотел Старо здање у Аранђеловцу.

Реч је о 29 слика у техници уља и 22 блинд рама чија је вредност 15 марта 1941. године процењена на скоро 95 600 динара, а дела су била чувеног уметника између два рата Лукијана Бибића.

Вероватно се већина грађана пита, какве везе са тим има садашњи директор Хотела Извор господин Драган Тодоровић, који у својим изјавама за Експрес политику говори да је дошао до појединих сазнања и да је пронашао и списак слика које су биле у Старом здању.

Господин Тодоровић никада после тога није изашао у јавност и рекао да ли су слике са списка пронађене, а пошто је он једини трагао за њима, верујемо да поседује и одговор.

СНП “Наши” у име грађана Аранђеловца моли господина Драгана Тодоровића да јавности презентује резултате његове потраге за покраденим благом из Старог здања.

П.С.

Оно што нас такође интересује као грађане Аранђеловца, где су завршиле и слике из Сале Кнежева и по чијем налогу су распродате по престанку рада хотела.

Информативна служба

СНП “Наши”

Back to top button