ВЕСТИПОЛИТИКА

СНП НАШИ АРАНЂЕЛОВАЦ – Средићемо Спомен костурницу и направити парк око ње!

Општински одбор СНП „Наши“ Аранђеловац, издао је саопштење поводом катастрофалног стања у којем се налази Споменик костурница из Првог светског рата.

СНП „Наши“ већ годинама говоре и упозоравају о катастрофалном стању и небризи о Спомен костурници из првог светског рата, у којој са сахрањени српски и аустроугарски војници. На нашу иницијативу од пре пар година, започело је кошење и сређивање читавог комплекса око костурнице, која је до тада била обрасла у траву и коров.

СНП „Наши“ су одлично упознати да је одрађен детаљан план израде парка око Спомен костурнице који је тавори  готово десет година и и даље стоји у некој фиоци у општини.

Оно што је најгоре, једна од претходних власти добила је чак и новац да се он спроведе у дело , и то од Владе Аустрије, пошто се у костурници налазе и њихови војници, међутим новац је потрошен на непознат начин, а до сређивања комплекса није дошло.

СНП „Наши“ обећавају грађанима Аранђеловца, а посебно становницима насеља Колонија и Сеничани да ће одмах по уласку у градску скупштину радити на томе да се овај део града среди на начин како је то и намењено по пројекту  и да ће врло брзо бити сређена и Спомен костурница као и парк око ње.

СНП „Наши“ позива све грађане Аранђеловца да се укључе у наш рад и учествују са нама у изласку на локалне изборе који ће бити идуће године.

Информативна служба

СНП „Наши“

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker