ВЕСТИ

АРАНЂЕЛОВЧАНИН ПОСТАО НОВИ ПАБЛО ЕСКОБАР – Десет година се крио у Перуу као нарко бос!

Прочитај ми чланак

Драган Павловић, који је 2007. године побегао у Јужну Америку јер га је Хрватска сумњичила да је за 2.000 евра у стомаку преносио кокаин, за непуну деценију постао нарко-бос

ЛИМА – Драго Павловић (44), звани Пајо, српски држављанин и један од највећих организатора међународног шверца кокаина, који је пре неколико дана ухапшен у великој акцији перуанске полиције у Лими, за 10 година боравка у Јужној Америци од обичне „муле“ и каменоресца из Србије постао је нарко-бос.

Скривајући се иза фалсификованих докумената на име Владимир Николић, организовао је криминалну групу која је за њега у Европу преносила кокаин велике чистоће.

ФОТО: КУРИР

Лажни Николић

Српски краљ дроге и нови Ескобар, како су га назвали перуански медији, живео је у Лими као Николић, јер га је Интерпол тражио као Павловића.
– Од шверцера кокаина у стомаку успео је да постане финансијер великих пошиљки које су се у Европу слале у контејнерима прекоокеанских бродова и главни снабдевач кокаином српске мафије – наводе они.

Павловић је, како откривају, ухваћен пошто је полиција пратила бившег полицајца, за ког се сумњало да је умешан у послове с дрогом, а испоставило се да је десна рука српском нарко-босу.
– Током праћења полиција је открила да се три пута састао са странцем у ресторану „Антика“ на авенији Дос де Мајо. Откривено је да разговарају о шверцу кокаина, који финансира Србин а бивши полицајац купује и доставља пошиљку – открили су они.

 

На дан хапшења, 19. августа, полиција је пратила бившег полицајца до Павловићеве куће.
– Када је стигао на одредиште, у аутомобилу је пронађено 47 килограма кокаина вредног 1,8 милиона евра, који би на црном тржишту достигао пет пута већу цену. Тада је ухапшена цела група, а на велико изненађење полицајаца, у кући је пронађена и Хајди Рохас, за чије је хапшење била понуђена награда, јер се сумњичила за покушај отмице – открили су извори.

Отмица због преваре

После идентификовања Хајди, клупко је почело да се одмотава и брзо је откривено да Павловић није Владимир Николић, како се представио.
– Заправо, Хајди Рохас и Драго Павловић сумњиче се да су учествовали у покушају отмице свог земљака Бранка Мијушковића, који је такође на Интерполовој потерници. Наводно, Павловић је организовао отмицу јер му Мијушковић није платио једну пошиљку коју му је поверио – откривају они.

Биографија
ХАПШЕН И У СРБИЈИ

Перуанска полиција проверава и да ли је Павловић у јуну 2007, само неколико месеци пре него што је уточиште нашао у Јужној Америци, био ухапшен на београдском аеродрому пошто је у његовом стомаку откривено 70 ампула кокаина.

Највероватније је реч о истом човеку који пре тога није имао криминални досије. Како се сумња, чим је пуштен из притвора, набавио је фалсификована документа и побегао у Лиму – наводи извор из истраге.

ОСУЂЕН У ХРВАТСКОЈ / ГУТАЛИ СУ И ПО 500 ГРАМА КОКАИНА

Драго Павловић је у Загребу осуђен на четири, а Бранко Мијушковић на три године затвора због шверца кокаина из Јужне Америке у Србију и Хрватску.

Према оптужници хрватског правосуђа, они су били муле којима се за један обављен посао плаћало по 2.000 евра. Занимљиво је што су наводно неки од њих пристали да шверцују кокаин јер им се у Јужној Америци огранизовао добар провод.

Кокаин се кријумчарио из Лиме до Љубљане, Београда и Милана. Дрогу су гутали у специјалним металним капсулама пре лета из Лиме, а касније су их помоћу лаксатива избацивали. Неки од њих били су способни да прогутају и до 500 грама кокаина.

Курир / Јелена Спасић

Back to top button