КУЛТУРА

Трибина „Одбрана духовне културе и свих српских завета“

Прочитај ми чланак

Народна библиотека «Свети Сава» организује трибину под називом „Одбрана духовне културе и свих српских завета – наша црква на бранику отаџбине“ Драгослава Бокана.

Редитељ и књижевник, Драгослав Бокан рођен је 1961. године у Беогарду. Дипломирао је режију на Факултету драмских уметности и завршио постдипломске студије на Филозофском факултету. Писао је и уређивао бројне часописе. Написао је и објавио велики број новинских колумни и текстова, а 2012. године изабран је за најбољег колумнисту у Србији, по избору часописа „The Man” у категорији човека године.

У издању „Службеног гласника”, Бокан је осмислио и режирао дванаест звучних књига. Режирао је и кратки филм „Српско завештање”. Био је један од актера документарно-историјског филма „Смрт Југославије”. У предвечерје 103. годишњице Церске битке (16.8.1914.) биће речи о духовним вредностима и идентитету нашег народа.

Трибина Драгослава Бокана „Одбрана духовне културе и свих српских завета – наша црква на бранику отаџбине“ је у уторак, 15. августа 2017. у 18 часова у читаоници Библиотеке.

Народна библиотека “Свети Сава” Аранђеловац

Back to top button