ПОЛИТИКА

Када маске падну, борба за људска права постане изговор за мржњу и тоталитаризам

Прочитај ми чланак

Поводом недавног састанка министра културе и информисања Републике Србије са члановима „Алтернативе“, огласила се и „Иницијатива младих за људска права“. Овом приликом, они су осудили пријем студената који су предали 3500 потписа подршке Закону о заштити ћирилице и разговор министра са нама. Долазимо до парадокса, да управо они који стално говоре о слободи говора, решавању проблема разговором и мирољубивим путем осуде састанак једне организације и министра. Поставља се питање, шта им овде смета и одакле им легитимитет да они било кога осуђују? Вреди напоменути да су ти који осуђују разговор министра и студената, седели са Аљбином Куртијем који је лидер шиптарске партије Самоопредељење и који сматра да су Харадинај и Тачи превише благи према Србима. Саговорник по њиховој мери…
Подршка медија, појединих политичких партија и западних структура довела је до тога да НВО сектор поверује да је битан и да право себи да суди другима и намеће своје мишљење као једино исправно и нормално. Често су у својим иступима говорили како они представљају грађанску Србију и да се боре за демократско и уређено друштво. Па господо, демократија се не може примењивати селективно и закони важе за све. Не можете прекидати трибине и најгрубље кршити Устав својим деловањем,а када вам се неко супротстави позивати надлежне да најоштрије суде управо по тим законима које ви кршите. Не може слобода говора и мисли важити за вас, а сви они који мисле другачије да буду етикетирани као десничари и екстремисти. Не смета вама заправо састанак министра са студентима, смета вам ћирилица и све што има везе са Србијом. Када год треба урадити нешто у корист Србије, ви моментално заборавите све научене мантре и приче о људским правима, дијалогу, модерном и уређеном друштву и претварате се у праве јуришнике западних интереса.

Велики немачки филозоф Ернест Касирер је написао: „Да би победили непријатеља, морамо да га познајемо. У томе се састоји један од принципа правилне стратегије.“ Да бисмо боље разумели саму опасност од деловања оваквих НВО, морамо поћи од чињенице да оне постоје у Србији и да агресивно делују у континуитету више од 15 година. Са безбедносног аспекта, сам чин успотављања било какве НВО у било којој земљи се може туматичти као обавештајни продор. Не треба се поставити пиање да ли ће, већ само када ће се и у ком облику и интезитету једна или више таквих организација ставити у службу оперативних психолошких захтева .

Злоупотреба “трећег сектора“ у обавештајне сврхе је уобичајан модел рада америчке, британске и немачке обавештајне праксе, а госпођица Анита Митић има итекакве везе са истим . Наиме, групе за психолошке операције, из САД-а , користе Институт за политичке студије Универзитета Џон Хопкинс, који контролоше и финансира Влада САД-а, преко НЕД-а, и УСАИД-а. Интересантно је да је ова НВО у периоду од 2 године добила око 187,000 америчких долара од НЕД-а за своје активности .

На основу овога, није нам јасно чиме је „Иницијатива младих“ заслужила оволики новац, а још мање шта су урадили са толиким новцем, подсетићемо да на сајту не постоји увид у финансијски извештај, што даје индиције да постоји повезаност да се ова (не)владина организација бави психолошким операцијама.

Сву нелогичност њиховог постојања и селективност у борби за права и демократију, можемо видети на следећем примеру. Поводом трибине коју организујемо и на којој ће говорити пензионисани официр Веселин Шљиванчанин, огласили су се са захтевом да се та трибина забрани. Изговор је да је говорник хашки осуђеник. Наравно, чињеница да је господин Шљиванчанин одлужио неправедну казну, нелегитимног трибунала и да је данас слободан грађанин који ужива сва права, за њих не значи ништа. Слобода говора важи само за њих, а Срби су осуђени на ћутање. Чим је нешто српско или патриотско, треба га забранити јер је то супротно „демократији и западним вредностима“. Управо та флоскула је употребљена за најгрубље кршење међународног права и агресију НАТО пакта на нашу земљу, а сада њихови пајаци на терену исту мантру понављају када желе да забране слободу говора и све што је српско.

У њиховим очима, родити се као Србин и не стидети се тога значи бити кривац током читавог живота, а та кривица не престаје ни након смрти. Уколико је у складу са „демократијом и западним вредностима“ етикетирати читав народ као геноцидан, седети са терористима и мрзети сопствени народ, нама је част и задовољство бити ваша контра и вечити трн у оку!

Алтернатива

Back to top button