ЗАБАВА

(ФОТО) СЕЛО ГАРАШИ – У шуми пронашли тенк и топ из Другог светског рата!

Прочитај ми чланак

АРАНЂЕЛОВАЦ – У селу Гараши у општини Аранђеловац, мештанин Драган К. пронашао је у шуми топ и тенк, као и још доста оружја које је заостало из Другог светског рата.

Шетао сам кроз шуму са својим псом Блонди расе немачки овчар, и одједном је брзо потрчао до шуме иза нашег забрана у коју нико из села није улазио.

Сви су говорили да је шума уклета, и да се из ње чују неки гласови. После рата у њој је живео неки Немац, имао је бркчиће и био је зализан, и код њега су стално долазили неки чудни људи. Ретко ко када га је виђао у селу, а иначе мој пас је потомак његовог пса који се исто звао Блонди, и мом оцу је лично он поклонио једно штене, јер му је мојотац понекад обављао послове на имању, тако да већ годинама и ми гајимо немачке овчаре.

Када је пас отрчао у шуму, имали смо шта и да затекнемо, на сред шуме је био топ, преврнут тенк, као и мноштво зарђалог оружја.

Баш сам био изненађен када сам све то затекао. Имање је одавно напуштено, а од оца сам чуо да се овај Немац одселио у Аргентину.

Видећу шта ћу са овим стварима које сам пронашао, можда поклоним све музеју у Аранђеловцу, има и доста књига на којима стоје иницијали овог Немца , а гласе А.Х. … изјавио је за наш портал Драган К. из Гараша.

Ар Инфо

 

Back to top button