ПОЛИТИКА

Реакција српске деснице на скандалозни фестивал “Мердита” !

Прочитај ми чланак

Владимир Кршљанин – председник Покрета за Србију
Потреба дијалога са нашим грађанима са Косова и Метохије албанске народности никако се не може изједначити са одавањем почасти припадницима криминалног режима у Приштини, које је тамошњем народу наметнуо НАТО пакт. Не смемо легитимизовати ратне злочинце, нарко мафију и трговце људским органима, као ни њихове плаћене пропагандисте, попут ове госпође. Став српске јавности по овом питању мора да буде уважен.

Национална авангарда

Сматрамо да није проблем у томе да Јахјага дође у Београд, колико је проблем што Центар за културну деконтаминацију већ више од деценије послује уз подршку државних институција. Невладин сектор у Србији није невладин, већ се у огромној мери ослања на финансије и институције државе Србије. Подржавајући рад Центра за културну деконтаминацију и сличних организација, држава заправо учествује у оваквим догађајима.

Иван Ивановић – председник НАШИ
Долазак бивше председнице лажне државе „Косово“, Атифете Јахјаге у Београд, и то на промоцију књиге која говори о измишљеним силовањима Албанки од стране српске војске је отворена провокација нашег народа и државе. Оно о чему заиста треба да Јахјага проговори је ко је одговоран за вађење органа Србима у жутој кући, и када ће ратни злочинци Рамуш Харадинај и Хашим Тачи бити процесуирани због злочина над неалбанским становнштвом. СНП „Наши“ као једино разумно решење виде да јој државни органи републике Србије не дозволе да улазак у Србију и спрече понижење које Јахјага и Сорошевске НВО желе да нам приреде у сред Београда.

Стефан Симић – представник Алтернативе
Сматрамо да је долазак бивше председнице тзв. Републике Косово у најмању руку скандалозан, и апелујемо на државне органе и институције да реагују како би се цео фестивал колико данас забранио и зауставило даље провоцирање грађана Београда. НВО су по ко зна који пут показале своје право лице али сигуран сам да ће десница поново имати јасан одговор као и у претходним данима. Легитимизација криминалног режима у Приштини не сме проћи! Зато позивам народ да се окупи још пре отварања догађаја који почиње у 17ч, најбоље је да се народ окупи већ у 16ч!

Стефан Стаменковски – Председник Српског Сабора Заветници
Центар за културну деконтамицију је седиште антисрпске делатности у Београду. Зграда у Бирчаниновој улици годинама уназад служи као место где се индоктринирају и обучавају сведоци против српских генерала и политичара у Хагу и пред српским тужилаштвом за наводне ратне злочине. Такође, нисмо заборавили да је баш у том простору одржана срамна изложба фотографија која исмева Исуса Христа и вређа верска осећања свих хришћана. Због тога не чуди што је управо Борка Павићевић овогодишњи домаћин најављене посете бивше председнице тзв. Косова, Атифете Јахјаге. У оквиру фестивала „Мирдита“ који промовише непостојећу културу непостојеће државе Косово планирана је промоција књиге, чији је аутор Атифете Јахјага, а која се бави темом наводним масовних силовања Албанки од стране војске СРЈ на Косову и Метохији. Оно што могу да кажем је да Заветници неће дозволити пропагирање лажи о српском народу и наметање колективне кривице, а поготову не да то раде они који су управо такве злочине над српским народом чинили и оправадавали. Зато ћемо сутра у 17.00 часова бити у Центру за културну деконтаминацију у Бирачниновој 15. Наша дужност је да не дозволимо такво понижење свих грађана Србије.

Мирослав Паровић – председник Народног Слободарског Покрета
Нажалост, али у Београду постоји једна организована група реалних противника Србије који су увек спремни да простор дају непријатељима овог народа. Слично је било и недавно када су угостили познатог србомрсца, Левија. Искрено, надам се да ће одустати од те сулуде промоције јер је за очекивати да дочек за Атифе Јахјагу буде гори него за Левија.

Саша Дујовић – председник Покрета Ветерана
Долазак Атифете у Србију поготово у центар за деконтаминацију је још један шамар Србији и њеним грађанима. У том центру се могу чути само ружне речи за Србију и србе.
Ми ветерани Србије осуђујемо сваку активност која за циљ има понижење српског народа и српских жртава.Позивамо све грађане као и медије да потпуно игноришу ову посету и активност осведочених србомрзаца. На тај начин показаћемо наш цивилизацијски и демократски степен толеранције. Онима који ово организују поручујемо да се нећемо окупљати и дати им на значају. Они за нас непостоје.

 

НАЦИОНАЛИСТ

Back to top button