ПОЛИТИКА

СРС У РАСПАДУ – Посланици напуштају Шешеља због бахатости!

Прочитај ми чланак

НАРОДНИ посланик и председник Окружног одбора СРС у Житорађи Марко Миленковић, у којег је Војислав Шешељ упро прстом да је издајник, поднео је јуче оставку на функцију у Скупштини Србије. Тиме се, практично, мандат враћа странци.

– Не желим више да будем члан СРС, ни члан њиховог клуба, нити да седим у Скупштини са њима, јер не вреднују и не цене рад и резултате, већ искључиво Вјеричине полтроне и улизице – навео је Миленковић у образложењу оставке.

Шешељев изборни дебакл најбоље се види управо у Житорађи, где су радикали прошле године освојили 17 одсто гласова, а сада само два одсто (240 гласова).

Лидер радикала је потом окривио Миленковића да је преварио чланове и симпатизере радикала:

– Миленковић је људима причао да сам са Вучићем направио договор да ја будем председник Владе и да зато сви треба да гласају за кандидата СНС. И народ је у то поверовао.

Шешељ је више пута изјавио да су одређени функционери СРС, међу њима и функционер из Житорађе, и чланови бирачких одбора поткупљени и да за то прикупљају доказе. Миленковић је после тога и суспендован са функције у странци.

Иначе, као први радикал у Житорађи Миленковић је са својих осам одборника у октобру 2016. пришао локалној власти, коју чине још СНС, СПС и СДП.

Вечерње Новости

Back to top button