ВЕСТИ

ЗАШТО СЕ ЋУТИ – До дана данашњег нерасветљено убиство љубавника Саше Јанковића!

Прочитај ми чланак

МУП објавио документа у вези са самоубиством Предрага Гојковића, који се убио 1993. године у стану Саше Јанковића.

Ово пише у налазу које је тада потписала вештак Драгана Отовић. Тај документ објављен је у среду вече на сајту Министарства унутрашњих послова, чиме је вишедневна сага о заштитнику грађана, која је попримила и контуре дневно-политичког обрачуна, постала још замршенија.

Јавност је усталасао текст у једном таблоиду, који је поставио питање о улози омбудсмана у трагичном догађају од пре 22 године у ком је страдао његов пријатељ.

Такође, у документима које је МУП објавио, наводи се и мишљење вештака балистичара Милана Куњадића да “пиштољ у тренутку испаљења није могао бити ближе од 25-30 сантиметара”. Објављен је и оружни лист за пиштољ ЦЗ М-57, калибра 7,62, који је Јанковић мењао за ЦЗ-99, којим је и почињено самоубиство.

– Тачно је да су нађени трагови нитрата, али због тога што сам свог пријатеља који је лежао мртав помазио по коси. Ушао сам у свој стан 15 минута после његове смрти, а пре мене су тамо биле најмање три особе. Све ово је изгубило сваки смисао и ја даље не желим ништа више да коментаришем. Ово је мој последњи коментар у јавности и више се нећу оглашавати поводом ове ствари која је отишла апсурдно далеко и задире у мој приватни живот.

Вечерње Новости

 

 

 

 

Back to top button