ВЕСТИ

ЦРНА ТРОЈКА – Зову странце да изазову хаос!

Прочитај ми чланак

Будући председнички кандидати Саша Јанковић, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић саопштили су данас да су се сагласили да је њихов заједнички циљ спречавање нерегуларности и крађе на изборима и затражили да се у изборни процес хитно укључе страни посматрачи

Позивајући Народну скупштину да оснује Надзорни одбор за контролу избора, изборни тимови тројице кандидата навели су да то тело, састављено од представника свих парламентарних странака, мора да надгледа целокупан процес и поднесе јаван писани извештај Скупштини и грађанима Србије по окончању избора.
“Ово је законом прописан елемент контроле изборног процеса и одговорности свих органа власти за фер и поштене изборе”, наводи се у саопштењу.
Од председнице Скупштине затражено је да одмах упути званичан позив Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) да обави посматрачку мисију, у складу са досадашњом праксом.
Додаје се и да надлежни државни органи нису применили препоруке ОЕБС-а од 24. априла 2016. године и да нису исправљене многобројне неправилности током изборног процеса, “због чега је потребно да ОЕБС изборни процес надгледа од самог почетка”.

Кандидати су затражили од државних органа “да не допусте и не понављају нерегуларности које су забележене у извештају ОЕБС-а”.

Информер

Back to top button