ВЕСТИ

ЈАНКОВИЋА ПОДРЖАЛИ СЕПАРАТИСТИ – Траже цепање Војводине!

Прочитај ми чланак
Pravo iznenađenje na mitingu podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću, za bolje upućene u politička dešavanja, bilo je pojavljivanje Aleksandra Odžića, predsednika Vojvođanske partije, koji se otvoreno zalaže za otcepljenje Vojvodine od Srbije.

Naime, Odžić, koji je bio jedan od govornika na Jankovićevom skupu, poznat je po izjavama kao što je “Ako Republika Srpska pokrene proces secesije iz BiH, onda i Vojvodina treba da preispita svoj položaj u budućoj državnoj zajednici sa Republikom Srbijom”.

 

Evo i tvita u kojem Odžić izražava svoj politički stav:

Ako R. Srpska pokrene proces secesije iz BIH, onda i Vojvodina treba da preispita svoj položaj u budućoj državnoj zajednici sa R. Srbijom.

Najavu da će Vojvodina biti republika, Odžić saopštava u ovom tvitu:

Kere laju, karavani prolaze, a Vojvodina će biti Republika! I ništa vam ne vredi i ništa nam ne možete, jer Mi nikada nećemo biti Vi! 🙂

Posle medalja u Riju, Odžić je čestitao Vojvodini (Davor Štefanek) i Kosovu (Majljinda Keljmendi) na osvojenim zlatima, a Srbiji se “zahvalio na podršci”:

Čestitke za Vojvodinu (Davor Štefanek) i Kosovo (Majljinda Keljmendi) na osvojenim zlatnim medaljama u Riju, hvala i Srbiji na podršci!

Inače, Odžić otvoreno navija za prekid pregovora Srbije i EU, a razlog je sledeći:

Ajmo rusofili i ostali, šta čekate, što pre pokrenete referendum o prekidu pregovora Srbije sa EU, tim pre će Vojvodina biti u EU 😉

Za ovog govornika na skupu Saše Jankovića Republika Srpska je “genocidna tvorevina”, i nije “Republika Srpska”, nego je “Republika Šumska”:

 

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER

Inače, ovaj tvit je Odžić kasnije izbrisao, ali internet ništa ne zaboravlja

 

Uz usklik “REPUBLIKA!!!”, Odžić je postavio i mapu nezavisne Vojvodine, sa nekim drugim državnim obeležjima, ali je i ovaj tvit uskoro obrisao. 

 

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER

Naravno, internet ga je sačuvao na mestu gde se čuvaju obrisani tvitovi i ostale stvari koje njihovi vlasnici više ne vole.

 

Ceo skup podrške Saši Jankoviću možete pogledati ovde. Govor Odžića je na 78. minutu.

 

Odžić sebe naziva “Vojvođaninom”, a rođen je 1968. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je “menadžer bezbednosti”, a trenutno je zaposlen u JVP Vode Vojvodine.

 

Kako se navodi u njegovoj biografiji na sajtu Vojvođanske partije, za 20 godina radnog staža radio je u JP SPC Vojvodina, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove Novi Sad, u Vodoprivrednom društvenom preduzeću “Šajkaška”, i u AMB “Grafika” Novi Sad. 

 

Otac je tri ćerke, a osim srpskohrvatskog govori i engleski jezik.

 

Svoj politički angažman počeo je 1996. godine kod Nenada Čanka u LSV, a odbornik skupštine grada Novog Sada bio je od 2000-2008. godine. Od 2000. do 2004. godine bio je poslanik Skupštine Vojvodine. 

 

2008. godine osniva Novosadsku partiju, čiji je bio predsednik. Nakon ujedinjenja više vojvođanskih stranaka i organizacija u jednu Vojvođansku partiju, izabran je za predsednika Vojvođanske partije 2009. godine. Ova funkcija mu je potvrđena 2013. godine.

 

(Espreso.rs)

Back to top button