ВЕСТИПОЛИТИКА

РАДУЛОВИЋ УЦЕНИО ЈАНКОВИЋА И ЈЕРЕМИЋА: Договорите се до 4. марта или излазимо са својим кандидатом!

Прочитај ми чланак

Лидер Доста је било Саша Радуловић поручио је Вуку Јеремићу и Саши Јанковићу да ће ДЈБ, уколико се они не договоре, изаћи са својим кандидатом, за којег каже да је бољи од обојице. Рок за договор, рекао је Радуловић, је 4. март, када ће бити одржана скупштина странке
Радуловић је на конференцији за штампу рекао да је тренутна ситуација таква да ће Александар Вучић победити на изборима у првом кругу.
– Имамо прилику да направимо нову политичку сцену. Једини начин да се победи је заједнички план, један кандидат и један изборни штаб – рекао је Радуловић.
Он је открио да је последњи пут разговарао са Јанковићем на дан када га је подржао ДС и да му је тад Јанковић затражио подршку. Са Јеремићем је, каже Радуловић, разговарао у више наврата од новембра месеца.
– Тренутна ситуација у бирачком телу је следећа: Око 30 одсто бирача подржава Александра Вучића, апстиненти су нешто мање од 50 одсто. Подршка Јанковћу и Вуку Јеремићу је око 5 и 10 одсто. Бошку Обрадовићу и Војиславу Шешељу је око два одсто – рекао је Радуловић и додао:
– Чињеница је да и Саша Јанковић и Вук Јеремић праве нове политичке опције. Потребан нам је договор и заједнички кандидат.
Радуловић је рекао да није спреман да дигне руке, да има стратегију како до тога дође, као и да је чињеница да су гласачи паметнији од кандидата, јер су свесни да је потребан један кандидат.
– Ако се кандидати не договоре до расписивања избора, а спремни смо да у томе помогнемо, ми нећемо дозволити да се овако нешто настави. Изаћи ћемо са нашим кандидатом. Од наших бирача око 40 одсто подржава Вука Јеремића, исто толико подржава и Јанковића. Таква подршка неће довести до веће излазности, и неће променети чињеницу да ће Вучић победити у првом кругу.
Радуловић истиче да ће циљ кампање ДЈБ бити да натера кандидате да се договоре, да трка траје до десет дана пред изборе, а да се потом двоје од троје кандидата – Јеремић, Јанковић и кандидат ДЈБ – повуче, и да остане само онај који је најбоље одрадио кампању.
– Нас интересује само победа, не прихватамо лажне изборе који нас воде у пораз – рекао је лидер ДЈБ.
Радуловић је рекао и да ће њихов кандидат бити спреман да се повуче из председничке трке уколико дође до договора и искристалише се један кандидат.

Back to top button