ДРУШТВО

ИВАН ИВАНОВИЋ – Идеја слободе је ујединитељ читаве нације!

Прочитај ми чланак

Пише: Иван Ивановић – председник Снп “Наши”

Стране обавештајне службе раде искључиво за интересе својих земаља, и можемо рећи да је то легитимно средство за остварење њихових интереса, без обзира колико то нама деловало бескрупулозно.

Српски националисти који претендују да буду ти који ће једног дана водити земљу, морају гледати интерес своје државе и морају бити способни да се одупру оваквим службама и притисцима које ће долазити од стране западних земаља.

Првенствено мислим на САД, и  Енглеску која је током историје била наш највећи непријатељ и која је увек вешто прикривала своје ставове, (због чега се и каже у нашем народу „прави се Енглез„) и наравно Немачке, која је увек имале јасне ставове према Србији и која и после пораза у два светска рата, поново има аспирације према њој како би јој се осветила за за крах аустроуграске царевине.

По политичкој дефиницији ниједна држава нема сталне партнере у спољној политици, и свака држава се бори за свој интерес, што Срби често нису умели да схвате и да искористе.

Наш природни партнер је Руска Федерација, и често кроз историју смо од ње добијали пресудну помоћ за опстанак нашег народа, али је и било прилика када нисмо добијали оно што смо очекивали, или нам није било довољно у неким од преломних догађаја.


Оно чега морамо бити свесни то је да руски народ и руска власт нису исто и да љубав између наших братских народа , није исто што и интерес наших народа, без обзира колико ми Русију доживљавали као своју мајку, засигурно је да се политичари на то много не обазиру.

Србија, али и Русија у овом времену имају заједнички интерес, пре свега због геостратешког положаја Србије, а затим и у војно безбедоносном, економском и наравно духовном и културном аспекту.
Морамо имати на уму да ће Србија свој суверенитет моћи једино да поврати уз помоћ Русије и да ће њена улога бити од стратешке важности у неким будућим временима када буде долазило до великих светских превирања и када буде куцнуо час за ослобођење поробљених српских територија. Али како би тај тренутак дочекали спремни и како не би испустили историјску прилику за ослобођење, на челу државе морамо имати патриотску власт.
Зато је јединство српских националиста од пресудног значаја за победу у борби коју водимо.

И оно што је стожер окупљања родољуба је слободарска мисао која је дубоко уткана у свест сваког Србина, и која уједињује све националисте без обзира на поједине идеолошке разлике.

Зато у преломним тренуцима по нашу нацију и народ дужни смо да се око те идеје окупимо и да се заједничким снагама супротставимо проблемима који су пред нама. Много пута кроз историју показало се да када су Срби уједињени могу да остваре победе које су незабележене међу другим народима.
На нашу жалост, до тог јединства најчешће је долазило када смо били подвргнути великим страдањима у освајачким и агресорским ратовима против наше земље, и тада се народ окупљао око слободарске идеје и практично дисао једним плућима, мислио једном главом и говорио једним језиком, што би се брзо завршавало по престанку критичних ситуација, и тада би Србин Србину поново постајао највећи непријатељ.

Српски националисти не желе да као партијаши намећу једно мишљење које је непромењиво, наша идеја је да Срби имају идеју око које се уједињују и која ће важити за све Србе без обзира на њихову политичку опредељеност, и која ће важити за сваку политичку гарнитуру која је на власти, односно идеја слободе је ујединитељ читаве нације, па и власти и опозиције.

Ар Инфо

Back to top button