ВЕСТИ

НОВО ЛИЦЕМЕРЈЕ ТАЧИЈА: Албанци не знају кад је доста!

Прочитај ми чланак

Председник „Косова“ Хашим Тачи изјавио је данас да је постављање камена темељца на прелазу Мердаре између Косова и Србије „још један доказ да је Косово посвећено неометаном кретању у региону“.

Тачи је после полагања камена темељца за изградњу објекта интегрисаног управљања границом на Мердару казао да Косово на тај начин испуњава европске стандарде али и „смањује простор за појаве као што је неформална економија“.

– Косово је током свих ових година увек било посвећено дијалогу, добросуседским односима, сарадњи у служби грађана и развоја мира у региону – казао је Тачи.

Израживши захвалност ЕУ за подршку том пројекту, премијер Косова Иса Мустафа истакао је да је постављање камена темељца на Мердару „достигнуће дијалога између две суседне земље, коме је посредовала ЕУ“.

– Сматрам да је ово непосредан резултат дијалога који смо водили дуго времена, а који није био лак, али даје врло добре резултате. То је доказ да треба да наставимо да кроз дијалог решавамо све наше проблеме са суседима – рекао је Мустафа.

Постављању камена темељца објекта интегрисаног управљања границом присуствовала је и шефица Канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова.

Споразум о интегрисаном управљању границама, постигнут у оквиру дијалога у Бриселу, предвиђа изградњу још пет прелаза између Косова и централне Србије.

 

Извор: Танјуг

Back to top button