ПОЛИТИКА

Војвођански сепаратисти подржали Јанковића!

Прочитај ми чланак

„Војвођанска партија“ са седиштем у Новом Саду и званично је подржала кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије. У питању је партија која је јавности позната као једина политичка опција која отворено заговара независност Војводине али и наше јужне покрајине – Косова и Метохије, кршећи тиме и устав Републике Србије. Надлежни органи међутим до сада нису реаговали поводом њиховог деловања. Саопштење војвођанских сепаратиста преносимо у целости:

“На предлог председника Војвођанске партије Александра Оџића, председништво ВП донело је једногласну одлуку да подржи кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије.

Сматрамо да је Саша Јанковић, као нестраначки и недвосмислено опозициони кандидат за председника Србије, човек који је кроз функцију заштитника грађана Републике Србије показао и доказао да за ову земљу још увек има наде, под условом да се грађанима врати вера у то да Србија може да постане држава у којој су сви грађани једнаки пред законом. Саша Јанковић је доказао да је спреман да се бори за грађанско друштво, без фаворизовања било које нације или вере, за друштво међусобног разумевања и уважавања, у коме је власт у служби грађана а не појединаца и њихових „бизнисмена“, у коме се поштује слобода говора и изношења политичких ставова, право на рад и адекватну зараду, систем вредности у коме су приоритети знање и култура, а не страначка припадност или ружичаста лаж.

Саша Јанковић је пристојан, стручан и пре свега правичан човек који је у стању да као будући председник Републике Србије успостави преко потребну равнотежу између грађана и свега онога што представља власт у овој држави, те сматрамо да је кандидат који заслужује подршку комплетне друштвене заједнице. За Војвођанску партију нема дилеме којим путем треба да иде наше друштво и тај пут никада није био упитан, па тако ни данас када дајемо пуну подршку будућем председнику свих грађанки и грађана Републике Србије – Саши Јанковићу.”

Ар Инфо

Back to top button