ВЕСТИПОЛИТИКА

МИРОСЛАВ ПАРОВИЋ – Шиптари знају шта значи да Харадинај још увек није пуштен (ВИДЕО)

Прочитај ми чланак

Председник Народног  слободарског покрета и председнички кандидат Мирослав Паровић каже да Шиптари на Косову и Метохији осећају огромну панику због промене односа западне Европе према питању Балкана и као пример навео политичку ситуацију у Француској. 

– Два највећа фаворита на изборима у Француској, кандидат Националног фронта Мари Лепен и  кандидат Републиканске партије Франсоа Фион,  најавили су да ће променити политику према Косову уколико дођу на власт, а неко од њих двоје ће 99 посто бити председник Француске. Мари Лепен је чак најавила да ће повући признање Косова и Метохије – подсећа Паровић.

Паровић је објаснио да шиптарска мафија  угрожава безбедност Европа и да се због тога све више мења однос западних политичара према питању Космета.

– Није случајно да је Француска задржала Харадинаја. Шиптарска мафија која свој логистички центар на Косову и Метохији угрожава безбедносне интересте Француске и остатка западне Европе. Шиптари подржавају џихад у Европи, албански криминалци наоружавају терористе, дају им муницију и логистику и тако угрожавају безбедност Европе. Зато ми у тим политичарима и државама имамо савезнике за решавање тог проблема – објаснио је Паровић гостујући у емисији „Без цензуре“ на ТВ Панонија.

Паровић тврди да случај Рамуша Харадинаја најбоље осликава промену односа Француске према питању Косова  и Метохије.

– Албанци у овом моменту, иако покушавају да покажу снагу и самоувереност,  они су у ствари у озбиљној паници. Они много боље од нас знају шта значи што им је у Француској ухапшен Рамуш Харадинај и још увек није пуштен. Пре две године или пре пет година били су пуштани за 5 секунди, а сада га већ држе месец дана. Судбина Рамуша Харадинаја  и осталих терориста на Космету неће бити добра. Европа више неће исто гледати на питање Балкана како је гледала пре 10 година – објашњава он.

Он је рекао да  би као председник Србије уме да искористи новонасталу ситуацију у свет, након победе Доналда Трампа и великих промена у Европи, да се питање  Косова и Метохије реши у нашу корист. Подсећамо, Паровић је више пута критиковао Бриселски споразум и тражио да се преговори из ЕУ врате у УН.

Извор: Ослобођење

Back to top button