ВЕСТИ

ПРЕВРШИЛО МЕРУ: Мигранти у Обреновцу покушали да мајци отму бебу? (ВИДЕО)

Прочитај ми чланак

Ану Блажић, младу мајку из Обреновца, јуче је око 19 сати у Немањиној улици у Обреновцу напала неколицина мигранта, а по речима њеног брата, азиланти су покушали да јој отму колица са бебом.

Моја сестра се шетала са својом бебом и двоје моје деце, сином од осам и ћерком од пет. У Немањиној улици су је напали азиланти, покушали су да јој отму колица, али је некако успела да се одбрани од њих. Један човек, који је био ту у близини, помогао јој је да их отера – изјавио је брат нападнуте жене, Предграг Велимировић за локалну телевизију.

Он је додао да су његова деца била веома узрујана након обог инцидента и да се плаше да изађу из куће. Случај је пријављен полицији.

– Инцидент се одиграо испред мењачнице која је покривена видео надзором и полиција и тужилаштво су јуче тражили снимак од власника. Истрага ће показати шта се ту заиста десило и ми очекујемо њихову брзу реакцију. Дубоко смо разочарани поступком ових људи. Све и да су је само ударили, да нису покушали да јој узму дете, недопустиво је овако узвратити на гостопримство Обреновчана, који су их, јер немају где, примили у свој град када је напољу било -15 степени – рекао је председник ове општине Мирослав Чучковић.

Пре две недеље у прихватни центар у Обреновцу премештено је око 200 миграната, који су претходно боравили у растуреним баракама иза Главне железничке станице у Београду. Ово није први инцидент који се десио од тада.

– Министар Стефановић је послао додатне снаге полиције да у контролишу шта се дешава у кампу, а минситар Вулин је променио режим кретања миграната у касарни “Бора Марковић”. Они ће унутар кампа имати храну, воду, лекове и кревете, а они који желе, моћи ће да сваки дан оду у Београд у периоду од 10 до 17 часова, под пратњом и надзором полицијских бригада града Београда. Надаље, неће имати никакве потребе да долазе у контакт са локалним становништвом – објаснио је Чучковић.

Извор: Блиц

Back to top button