ПОЛИТИКА

Суђење Ивановићу опомена Србима

Прочитај ми чланак

Грађанска иницијатива СДП забринута за свог лидера: исто може да се деси било којем Србину на КиМ. Зато нас додатно забрињава српско нејединство.

Неправда коју пуне три године трпи Оливер Ивановић је опомена за све нас, јер исто може да се деси било којем Србину на КиМ. Зато нас додатно забрињава српско нејединство.

Овим речима Ксенија Божовић, потпредседница ГИ СДП, коментарише судски поступак који се води против Оливера Ивановића, лидера ове странке који се већ три године налази у затвору. Адвокати одбране Небојша Влајић и Љубомир Пантовић подсетили су да се у случају Оливера Ивановића очекује одлука Апелационог суда на жалбу коју су уложили на првостепену пресуду којом је Ивановић осуђен на девет година затвора због наводног ратног злочина.

– Пре више од три месеца суд је окончао заседања и сада имају задатак да одлуче и доставе пресуду у писаној форми -истиче, за “Новости”, адвокат Пантовић. – Мада лично очекујем пресуду у фебруару или марту, имајући у виду поједине примере када се чекало на одлуке Апелационог суда и по годину дана, тешко је, заиста, било шта предвидети.

Адвокати очекују ослобађајућу пресуду уколико Апелациони суд, без утицаја политике, аргументовано оцени више него мањкаве доказе. Ивановић је осуђен на основу изјава само једног сведока.

Извор:Новости

Back to top button