ВЕСТИ

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ИЗВЕСНИ: Ево када Србија бира!

Прочитај ми чланак

Ванредни парламентарни избори нас чекају почетком 2018.!

Наиме, како „Ало!“ сазнаје из добро обавештених извора, постоји велика шанса да ванредни парламентарни избори буду одржани када и редовни градски избори у Београду, почетком 2018!

Као што је наш лист писао, председнички избори ће највероватније бити одржани у априлу, а биће одржани и локални у појединим местима у Војводини, где су већ сада распуштени одбори, док ће ванредни парламентарни избори бити одржани следеће године.
– Готово је сигурно да парламентарних избора ове године неће бити, имаћемо редовне председничке, а након њих доћи ће до прекомпоновања Владе. Премијер и лидер СНС-а Александар Вучић ће бити приморан да уђе у трку за шефа државе да би на тај начин осигурао победу владајуће коалиције у првом кругу и заиста неће бити потребе за одржавањем ванредних парламентарних избора. Међутим, реално је да ће таква влада пожелети да после неколико месеци рада провери поверење које ужива међу грађанима, а како би се смањили трошкови, ти избори биће одржани заједно са онима за градоначелника Београда, који су такође веома важни – наводи наш извор.

И политички аналитичар Драгомир Анђелковић спајање ванредних парламентарних избора са београдским види као веома могућу опцију.

– Мени у овом моменту не делује реално да ће бити ванредних парламентарних избора ове године, али што се тиче следеће године, с обзиром на то да имамо једну велику коалицију, да генерално у друштву постоји велика тензија, увек постоји реална могућност да ванредни парламентарни избори буду расписани. Поготово што би били спојени са тако значајним изборима као што су избори за градаоначелника Београда – каже Анђелковић за „Ало!“.

„Ало!” први најавио!

„Ало!” је још пре недељу дана објавио да нема ништа од ванредних парламентарних избора и да ће ове године грађани бирати само шефа државе. Тада смо одбјавили да Србији предстоји одржавање редовних председничких избора, а да ће након тога доћи до прекомпоновања Владе.

 

Извор: Ало

Back to top button