ВЕСТИ

Први интервју Мише Саветника: Функција није пала са неба, годинама се борим и страдам за Косово!

Прочитај ми чланак

Од како је ступио на функцију саветника у Канцеларији за Косово и Метохију, Миша Вацић је на константном и жестоком удару свих либералних елемената у Србији. Против њега су се, без размшиљања и без милости, уротили лидери “Жуте патке”, НАТО промотери, геј активисти, најпознатији лидер ДОС-а, а свесрдну подршку у тој борби дали су им контролисани медији и средства информисања у њиховим рукама. Нису успели да га уздрмају. Први пут од ступања на дужност, Вацић се оглашава у форми интервјуа за Победу и објашњава зашто до сада није комуницирао са медијима, шта ради као саветник, какве циљеве има и откуд он уопште ту.

Зашто сте до сада избегавали медије, од именовања на функцију саветника? Зар се кријете од јавности? Јесте ли требали бити саветник-фантом?

Нико до сада није желео да разговара са мном: желели су да од мене чују „да, ја сам највећа бабарога и екстремиста на свету, криминалац и олош и да, баш зато ме је Вучић поставио у фотељу“, па да онда објашњавају како тонемо у фашизам као друштво и користе ме као оруђе. Нисам баш био вољан да им то изјавим уз осмех и позирање за фотоапарат, а осим тога, док су се они бавили „спиновима“, ја сам био заузет радним задацима. Нисам адвокат да износим своју одбрану, већ саветник, који треба да оправда поверење и плату и учини шта може да помогне Србима у нашој јужној покрајини. Спреман сам да разговарам са сваким новинаром који је наоружан диктафоном, а не ласером који треба прво нацртати „мету“ на мени, да би се негде другде цртала већа мета.

Ипак, стекао се утисак да Миша Вацић седи код куће, игра Сони Плејстејшен и ужива са другарима, док прима плату на наш трошак, а да је то само начин да Вучић неутралише једног лидера деснице и умртви националну свест?

Ко год хоће да буде злонамеран, има право на то – ко год хоће да буде професионалан и објективан, има право да се упозна са чињеницама. А, чињенице су да је Миша Вацић сваки дан на послу, да је свих ових дана од јутра до мрака на састанцима са привредницима, хуманитарцима, људима добре воље, европским националистима, високим црквеним великодостојницима и свим оним значајним факторима који подржавају интегритет Србије, како би заслужену функцију могао искористити онако како је и замишљено: да што више, што боље и што ефикасније помогне, не само Србима на Косову, него и Србији у борби за Косово. Оно што сам тежим путем радио кроз покрет, сада свим срцем, уз искуство, познанства и енергију, радим кроз институције.

Фото Блиц

Али, откуд Миша Вацић у тој причи? Легли сте као новобеоградски младић, а пробудили се као саветник? Па, откријте и нама ту тајну, да пробамо?
Миша Вацић није, у како кажете, тој причи од јуче. Легао сам и будио се годинама борећи се и страдајући за Косово – Интернет је данас доступан свима, па није тешко проверити колико је пута Вацић био у енклавама на југу, колико је помоћи тамо однео, колико је пута организовао разне акције за помоћ, разговарао са људима и пружао им подршку. Та прича, дакле, не траје од како је тражена прва визит карта, него траје годинама уназад – истина, сви ти либерални медији и њихове злонамерне газде, жмурили су годинама на активности Мише Вацића, јер им је тако одговарало, а онда су ме одједном поново приметили и ставили у фокус, јер им сада тако одговора у њиховим злонамерним циљевима. Нека они раде шта год хоће, ја радим шта ја знам и мирно спавам, што за њих нисам сигуран.

Познато је, међутим, да нисте у потпуности сагласни са ставовима СНС. Откуд Миша Вацић у њиховом колу – то се не питају само критичари власти, него и неки ваши дојучерашњи пријатељи?

Иако можда није културно, морам вас упозорити да промашујете суштину и упадате у замку сорошевских санга. Такве спинове пласирају исти они који посрпдно називају воз „покретном фреском“, исмевајући тако и наш став да је Косово Србија, и културно нам духовно вишековно наслеђе и културни идентитет Србије, а представљају то као нормалну ствар.

Хвала вам на упозорењу, али бих ипак волео добити конкретан одговор

Нисам ја прешао у Српску напредну странку. Нисам ни саветник функционера СНС у његовим страначким пословима, већ сам саветник у институцијама Републике Србије, на послу за који сам стручан и компетентан, а у складу са Уставом и законима прокламованим циљевима, идејама, ставовима и вредностима за које се ова држава залаже. И ту ћу дати свој пун допринос и остварити зацртане резултате, без обзира коме се и колико то не свиђа. Не постоји други начин да се овај разговор заврши, него једном великом истином коју морам нагласити, сада и увек: Косово је Србија!

Разговарао: Т. Ловрековић

Back to top button