ПОЛИТИКА

ЛИБЕРАЛИ У ХИСТЕРИЈИ – Траже смену Вацића…

Прочитај ми чланак

Liberalska operacija: “Miša noćas mora pasti” –  Godinama su navikavani na jedan način delovanja: čim im se nešto ne svidi, zakmeče mama Hilari, ona pošalje jasnu direktivu u ambasadu, ambasada lupi par-packi i situacija se reši. Sada, međutim, zadojeni majčinskim dolarima, uspavani bajkom o srpskom Majdanu, ne znaju šta će – čitav koncept slomio im se na jednom imenu, i to na onome koje im nije bilo u planovima i od kojeg to nisu očekivali.

                                   Miša pripremio “patku” za Dobricu

Naučeni su da preko kontrolisanih medija i stranih sponzora, smenjuju i postavljaju kadrove po Srbiji, kao da su je u ostavinskoj raspravi nasledili, dok se niko na takav scenario ne buni (a, pojedini iz straha i aplaudiraju). A, onda su naišli na slučaj Miše Vacića. Tačnije, i za njih još bolnije, Miše Vacića, savetnika u kancelariji za KiM. I ne znaju šta će. Tačnije, znaju “šta bi”, samo im to nikako ne ide. Po prvi put.

Zašto Miša ne sme pasti

Na pitanje “Zašto Miša ne sme pasti”, i nije naročito teško odgovoriti, dovoljno je pogledati ko to smatra da “Miša mora pasti” – Vesna Pešić koja veruje da seljacima i penzionerima treba oduzeti glas; Predrag Azdejković, prvi peder Srbije; Nenad Čanak, koji je uzvikivao “Srijem Hrvatskoj” i štampao pasoše Republike Vojvodine; ANTIFA, grupa pedera i anarhista ujedinjenih u borbi protiv Srbije; Dragan Šutanovac, čovek koji je po zadatku uništio Vojsku Srbije i slučajni vlasnik “pašnjaka” u Beogradu; Jelena Milić (opis nije potreban); Protagonisti “Žute patke” i njima slični.

Šule, rastopio bi Mišu kao srpske tenkove, samo da može

U svega par nedelja svog angažmana na novom radnom mestu, Vacić je uspeo da uradi par stvari o kojima nacionalno svesna Srbija mašta godinama: 1) Da ujedini sve ološe u jedan jedinstveni front, 2) Da učini ološe da se osećaju nemoćnim i poniženim i 3) Da čitavu njihovu histeriju isprati na jedan jedini mogući i ispravni način: širokim osmehom.

Šta rade liberali, a šta radi Miša

Zato je, danas, više nego ikada, ko god i šta god mislio o Miši Vaciću, njegovom liku i delu, neophodno da patriotska Srbija bude uz njega i ispred njega. Jer, Miša Vacić, hteo to ili ne, više nije Miša Vacić: on je danas bedem i on je danas simbol, simbol prvog njegovog poraza i prvog našeg ujedinjenja oko onoga što je stvarno vredno.

Povrh svega je dokaz – da nacionalizam može biti u srpskim institucijama, da je prošlo vreme kada će ko i kako stigne gaziti taj nacionalizam i da smo, po prvi put od kako je skupština gorela, mi jači od njih.

Nama jeste srećna, a vama?

Sada su, valjda, stvari došli na svoje mesto. Liberali histerišu po Tviteru, a Miša Vacić radi u svojoj kancelariji. Dok oni čupaju kosu, on okuplja one koji su u stanju da pomognu i odbrane srpsko Kosovo. Svako ono za šta je sposoban.

Ne očavajte, liberali: probajte još jače, još odlučnije, još histeričnije. Ako ni tada ne ide, a neće ići, možda ne bi bilo loše da pitate Mišu za savet. To mu je, na kraju krajeva, posao. Ipak on jeste i biće savetnik, šta god vi o tome mislili.

T. Lovreković

Back to top button